Видин се вдига на бунт, за да си запази болницата - 24novini.bg

Видин се вдига на бунт, за да си запази болницата

Болницата във Видин излиза на протест, целият град иска да я запази - единствена в областта е Болницата във Видин излиза на протест, целият град иска да я запази - единствена в областта е
01.07.2019 | 11:41
(0 гласа)

Днес Видин се вдига на бунт, за да си запази единствената болница. Граждани излизат на протест с искане единственото болнично заведение в областта - Многопрофилната болница за активно лечение "Света Петка" - да продължи да функционира.

 

 

В същото време

повече от 100 специалисти по здравни грижи, както и лекари са подали колективна оставка с предизвестие от петък. 

От БСП организират митинг за запазване на пълния обем дейности в здравното заведение днес и утре от 12.30 ч. до 13.30 ч. пред централния вход на видинската болница.

"Ако се стигне до преструктуриране във видинската болница, то ще е под ръководството на здравното министерство", коментира директорът й Цветан Василев. Според него има отделения, които и сега не работят добре, защото няма лекари.

Според лекари и медицински специалисти, цитирани от БНР, 

промени са нужни, но не и затваряне на отделения.

"Вероятно някакви актуализации на отделенията и на лечебния процес трябва да има, но в никакъв случай това не трябва да означава за унищожаване на дейностите".

"Трябва да се налеят пари в здравеопазването, трябва да се стимулираме, ние, работещите тука", казват още те пред радиото.

 

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...