Скандал във Варна: Съветник от НФСБ нагруби майка на дете с увреждания - 24novini.bg

Скандал във Варна: Съветник от НФСБ нагруби майка на дете с увреждания

Председателят на Обинския съвет от ГЕРБ във Вара - Тодор Балабанов - е останал невъзмутим при неприемливата реплика на колегата си от НФСБ Председателят на Обинския съвет от ГЕРБ във Вара - Тодор Балабанов - е останал невъзмутим при неприемливата реплика на колегата си от НФСБ Facebook/ Мостове и Здравко Тодоров
29.06.2019 | 16:28
(1 глас)

„Виждала ли си се в огледалото на какво приличаш, не знам кой ще те вземе“. Това каза, цитиран от различни сайтове и местната група "Мостове", общинският съветник от НФСБ Димитър Карбов - бивш депутат от "Атака". 

 

 

Хората в групата критикуват председателя на Общинския съвет във Варна Тодор Балабанов от ГЕРБ, който води сесията в града, на която става скандалната сцена.

Карбов с именно тези думи отговорил на въпрос на самотна майка на две деца. Майката чакала от 10 години за общинско жилище,

като отглежда и дете с увреждания, и по време на сесията е отишла да попита колко още ще трябва да чака за общинското жилище.  

Информацията за случилото публикува във Фейсбук Здравко Тодоров, който е присъствал на скандала.

Сайтът на "Черно море" излъчва сесията и случилото се бе видяно от следящите заседанието онлайн.

Балабанов като председатле е отстранил от заседанието жената и болния й син с полиция, место съветника, който си е позволил този език.

 

Присъствалите съветници са били потресени, но местните медии не отразяват случилото се, защото е дело на общинари от управляващите партии ГЕРБ и НФСБ и то в навечерието на местните избори.

За случая писаха няколко столични сайта.

Във фейсбук информацията за сесията се разпространява и трупа негативи коментари за избраниците от ГЕРБ и НФСБ. Хората намират думите към жената за непочтителни без значение дали е майка и на какви деца.

На разположение сме да отразим позициите на двете страни по казуса.

Припомняме, че подобна реплика от страна на вицепремиера и председател на НФСБ Валери Симеонов към майките на деца с увреждания стана причина за близо 30-дневни протести и оставка на Симеонов в крайна сметка. На 19 октомври 2018 г. той ги нарече "кресливи жени" с "уж болни деца".

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...