Фандъкова бори застрояването. Иска оставката на архитекта на "Младост" - 24novini.bg

Фандъкова бори застрояването. Иска оставката на архитекта на "Младост"

Фандъкова се изплаши от протестите и реши да вземе мерки срещу презастрояването. Фандъкова се изплаши от протестите и реши да вземе мерки срещу презастрояването. Архив
28.06.2019 | 18:55
(0 гласа)

Столичният кмет Йорданка Фандъкова настоява кметът на район "Младост" да поиска оставката на главния архитект на района Стефан Стефанов. Това става ясно от публикация на Фандъкова в нейната Фейсбук страница. 

 

 

Според нея арх. Стефанов саботира разглеждането от  общинските съветници на проблемните имоти в кв. "Младост", като е издал разрешение за строеж на един от тях, който е в близост до блок 401 в квартала.

След протеста срещу застрояването вчера, оплакването й, че самата тя е усетила презастрояването след 10-годишно кметуване,

Фандъкова реши да се бори със строежите в София, като иска оставката на главния архитект на един от най-застроените столични квартали.

"Това е провокация към нашите общи усилия с общинския съвет да запазим зелените площи между боковете", пише в публикацията си столичният кмет и допълва, че 

главният архитект на столицата Здравко Здравков ще изисква проверка на всички документи по проекта.

В съобщението си Фандъкова обяснява, че от няколко месеца работна група от общински съветници от всички политически сили, арх. Здравков и кметът на район "Младост" Румен  Русев разглеждат проблемни имоти в района, които са предвидени да се застроят, а те искат да запазят като градини и зелени площи.

"Днес разбрах, че докато текат преговори за преместване на тези имоти на общински терени, главният архитект на район „Младост“ е издал разрешение за строеж на един от тях - при бл. 401 в „Младост“ 4. Това освен явен саботаж на преговорите е и провокация към нашите общи усилия с общинския съвет да запазим за зелени площи терени, които са междублокови пространства и градини", пише в публикацията си Фандъкова.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...