Борисов върна пари от субсидията - 24novini.bg

Борисов върна пари от субсидията

ГЕРБ възстановява надвзетите средства ГЕРБ възстановява надвзетите средства
Боян Марков 25.06.2019 | 15:50
(1 глас)

Политическа партия ГЕРБ първа възстанови надвзетите средства от партийната си субсидия, съобщиха днес от пресцентъра на партията като уточняват, че това е станало по нареждане на председателя Бойко Борисов.

 

Това стана ясно след като Министерството на финансите публикува информация за сумите, подлежащи на доброволно възстановяване по централния бюджет от страна на политическите партии и коалиции. 

 

 

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е разпоредил партията да преведе по сметката на финансовото ведомство в БНБ цялата дължима сума. Надвзетата от партията му сума е 5,6 млн. лева. 

Припомняме, че скандалът с намаляването на субсидиите започна от публикация на Слави Трифонов, който се разкри, че вместо по 11 лв., са давани по 13.20 лв. на глас. 

Последва реакция от главния прокурор, който се самосезира и мълчание от страна на партиите. А малко по-късно премиерът Борисов реагира като обяви, че субсидията ще бъде намалена на 1 лев, което нямаше пряка връзка със скандала, но помогна да бъде забравено защо Горанов е подписвал по-високи субсидии за партиите.  

Все пак депутатите решиха, че надвзетите пари трябва да бъдат върнати и дадоха срок на партиите до края на 2020 година. Логично ГЕРБ се оказа първата партия, която връща надвзетата сума, тъй като е и най-богата. Партията на Борисов има на влог в банка повече от 23 млн. лева

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...