ГЕРБ, ДПС, БСП: Сделката за ЧЕЗ е съмнителна. Фандъкова: Не я познавам - 24novini.bg

ГЕРБ, ДПС, БСП: Сделката за ЧЕЗ е съмнителна. Фандъкова: Не я познавам

Кметът Фандъкова обяви, че е познава сдалката по купуването на активите на ЧЕЗ у нас от Еврохолд Кметът Фандъкова обяви, че е познава сдалката по купуването на активите на ЧЕЗ у нас от Еврохолд
22.06.2019 | 12:33
(1 глас)

Трите големи политически партии у нас изразиха едни и същи позии по отношение на сделката за купуването  нна българските актии на ЧЕЗ у нас от стран на "Еврохолд". И трите партии смятат, че сделката трябва да се провери и че има съмнителна фигура зад нея. "Не познавам сделката между "Еврохолд" и ЧЕЗ България. За мен е важно да има инвестиции в това дружество. Играта на "дискотека" в столични квартали е именно защото няма инвестиции. Ще настоявам и за качественото обслужване".

Това каза столичният кмет Йорданка Фандъкова по повод сделката за над 335 млн. евро

по придобиване на групата "ЧЕЗ България" ЕАД от ходинга "Еврохолд".

За селката и трите големи политически партии изразиха съмнения, че отзад стои мастита фигура и органите у нас трябва да проверят това. 

Няколко сайта вече публикуваха информация, че зад сделката стои личният банкер на убития през 90-те години Андрей Луканов, който от тогава живее в Скандинавието, но има и внушителен имот в кв. Драгалевци.

Припомняме, че Еврохолд отправиха своята оферта в началото на април 2019 г.

Очаква се одобрение от КЗК, за да бъде финализирана сделката.

При обявяването на информацията БСП изразиха съмнение, че зад Еврохолд се крие същата мастита фигура като зад "Инерком" на Гинка Върбакова.

А от ГЕРБ поискаха ДАНС и службите да проверят холдинга

ДПС пък съобщи, че "сделката за българския бизнес на ЧЕЗ се осъществява в тежка корупционна тишина".

Поседното се казва в отговор на журналистически въпрос на зам.-председателя на парламентарната група на движението Йордан Йонев.

Отговорът е публикуван на партийния сайт, но не се утонява коя медия е задала въпросът.

На този етап КЕВР също, обяви, че има готовност да провери сделката за продажбата на ЕРП-то,

с която стана скандал и когато Гинка Върбакова и "Инерком" искаха да купят активите.

"КЕВР следи сделката за закупуване на активите на ЧЕЗ от "Еврохолд" и ако се стигне до такава, ще извърши проверка”, заяви и Иван Иванов, председател на КЕВР при участието си в заседание на парламентарната комисия по енергетика, на което се обсъдиха промени в Закона за енергетиката, регламентиращи либерализацията на пазара на природен газ.

В заседанието участва и заместник-директорът на Генерална дирекция "Енергетика" в ЕК Клаус Дитер Борхард. 

 

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...