Борисов между "патриотите" и Слави Трифонов за субсидията - 24novini.bg

Борисов между "патриотите" и Слави Трифонов за субсидията

Борисов даде назад от предложението за 1 лев субсидия и лавира между Слави Трифонов и "патриотите" Борисов даде назад от предложението за 1 лев субсидия и лавира между Слави Трифонов и "патриотите"
21.06.2019 | 12:30
(0 гласа)

"С една седмица ще забавим решението за партийните субсидии, толкова години не е взето". Така коментира от Брюксел премиерът Бойко Борисов отложеното гласуване за намаляване на партийните субсидии.

"Бях възложил на нашите парламентаристи да се срещнат с коалиционните партньори

и да им кажат, че сме се съобразили с волята на избирателите за размера на партийната субсидия", добави още Борисов.

Той съобщи, че предстои коалиционна среща.

"Предстои да се съберем и да коментираме въпроса. Правилно реагираха „Обединени патриоти“", категоричен бе той.

"Съобразих се с коалиционните ми партньори и ще забавим решението за партийните субсидии с една седмица.

Твърдо ще отстоявам този 1 лев, а какво ще решат другите партии, е тяхно решение", посочи той.

Очевидно премиерът е бил притиснат от "патриотите", които вчера заявиха, че не приемат партийните субсидии да бъдат нула лева или един лев на глас, но от друга страна обеща да бъдат толкова, колкото референдумът на Слави Трионов ги посочи - един лев на глас.

Предизборен конфлкт скоалицията би застрашил Борисов след неубедителното представяне на евровота, изгонването на Цветанов и предстоящите местни избори с кметове, готови на всичко, за да бъдат издигнати отново.

Именно за това Борисов отстъпва и се скрива зад обичайния параван - коалиционнен съвет или среща.

Така ще даде възможност от партньорите му, а не от ГЕРБ да излезе предложение за 5-6 лева на глас, което да му послужи за аргумент да се откаже от популиското си предложение, с което държеше да угоди на Слави Трифонов и да го въвлече в процеса на отвореното от бизнес финансиране на партиите. След което да изчака първите скандали с бизнес-финансиране на партии и да посочи Трифонов като причина за корпоративните схеми на финансиране, до които несъмнено ще се стигне.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...