Битка за кметове с парите на данъкоплатеца - 24novini.bg

Битка за кметове с парите на данъкоплатеца

19.06.2019 | 21:00
(0 гласа)

Предизборната кампания за местните избори започна. Премиерът Бойко Борисов продължава обиколките в страната, за да показва къде колко пари е дал. Всъщност показва проектите, изпълнени с национални и европейски средства, които дъържавата е отпуснала, но благодарение от постъпленията от данъци на хората. 

Кметовете също започнаха своите кампании.

Миналата седмица градоначалниците на Бургас и Варна обещаваха на хората магистрала Черно море, която отдавна не е в приоритетния списък на инфраструктурните обекти, които ще бъдат изградени скоро.

Столичната кметица Йорднака Фандъкова обещава строежът на Околовръстното да стартира час по-скоро,

а кметовете от Севера се хвалят с обещаната от правителството инвестиция за доизграждането на "Хемус" с държавни пари - 1,34 млрд. лв. за 134 километра.

 

Има и още един похват, който кметовете успешно използват и тепърва ще ползват. Летният сезон започва, а именно тогава повечето градове и села отбелязват своите празници – т.нар. събори.

По традиция в предизборните кампании партиите канят известни изпълнители, за да привлекат повече хора. А съборите са идеалният вариант да поканят изпълнители и хонорарът им да бъде платен с парите на данъкоплатците.

Тенденцията да се канят изпълните, които се харесват на голяма част от хората по съборите, е стара.

 

Тази седмица в Елин Пелин се провежда традиционният Шопски празник, а под предтекста, че е 50-то юбилейно издание са поканени изпълнители като Драгана Миркович, Павел и Венци Венц, които са известни сред различни хора от обществото, но нямат много общо с шопските традиции.

В Горна Малина пък тенденцията започна още от Новогодишните празници с кметско вино, кебапчета и веселие.

Във всички градове вече се подготвят да посрещат известни изпълнители, тъй като годините са показали на хората, че преди избори има „силни“ събори.

Тепърва и в по-големите градове предстоят народни веселия с известни изпълнители, а сметката ще се плати от данъкоплатците. Така местната власт ще се появи до известните личности, ще произнесе реч и ще се надява част от одобрението на звездите да се прехвърли върху политиците, за да получат някой допълнителен глас на изборите.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...