Заместникът на Йорданка Фандъкова отива на съд - 24novini.bg

Заместникът на Йорданка Фандъкова отива на съд

Eвгени Крусев отива на съд Eвгени Крусев отива на съд
18.06.2019 | 18:30
(0 гласа)

Бившият заместник на кмета на столицата Йорданка Фандъкова - Евгени Крусев - отива на съд. Прокуратурата е внесла обвинителен акт за длъжностно престъпление срещу бившия зам.-кмет на София.Това съобщи зам.-главният прокурор Иван Гешев на брифинг в Съдебната палата.

 

 

Обвинението на Крусев е заради начина, по който са подменени виброизолационните подложки на трамвайните релси на ул. "Граф Игнатиев",

за които Евгени Крусев и Йорданка Фандъкова твърдяха, че няма нарушение.

Случаят с бившия зам.-кмет по транспорта е от края на миналата година и касае ремонта на трамвайното трасе се явили 4 фирми. Изискването било подложките да тежат 5 кг на квадратен метър.

Офертата на ПСТ била с тежест 15,6 кг на квадратен метър, а тази на GP груп отговаряла на изискванията. Така била избрана офертата на GP груп.

Впоследствие обаче шефът на електротранспорта Асен Тасев обяснил, че макар подложката на ПСТ да е по-тежка, е по-качествена. Последвало заседание, с което все пак работата била възложена на ПСТ.

Грешката на Крусев, според прокуратурата била, че променил договора с GP груп,

което пък довело до промяна на инвестиционния проект без да е спазен законът.

На 4 декември 2018 г. Евгени Крусев подаде оставка като заместник-кмет по транспорт на Столична община заради това, че бе привлечен като обвиняем във връзка с длъжностно престъпление заради ремонта на ул. „Граф Игнатиев“.

По-късно председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков отрече некачественият ремонт на столичния булевард да е причината.

Вместо това той посочи като мотив нарушаването на процедурата по Закона за обществените поръчки. Думите му бяха подкрепени и от главния прокурор Сотир Цацаров.

Той уточни, че повдигнатото обвинение за длъжностно престъпление на бившия зам.-кмет е свързано с обществената поръчка за шумо- и виброизолиращи подложки на булеварда.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...