Кметът на Костенец обещал 30 000 лв. на съветниците за гласуване - 24novini.bg

Кметът на Костенец обещал 30 000 лв. на съветниците за гласуване

Кметът на Костенец предлагал пари на общински съветници за гласуване Кметът на Костенец предлагал пари на общински съветници за гласуване
18.06.2019 | 16:30
(0 гласа)

Кметът на Костенец Радостин Радев, който беше арестуван вчера след спецакция, е обещал на общински съветници 30 000 лева, за да гласуват определени решения, които били негов интерес.

 

Това стана ясно от думите на заместник-главния прокурор Иван Гешев на брифинг за хода на разследването.

 

Това е една интересна ситуация, защото ако позволите да се пошегувам, този кмет дава лош пример на останалите кметове. Обещава вместо да получава, заяви Гешев.

Публична тайна е, че кметът взима 10% от всяка обществена поръчка, добави той. Гешев поясни, че кметът е предложил сумата на обински съветник, който е трябвало да привлече още двама и да гласуват определена фирма да получи обществена поръчка. Шефът на фирмата също е задържан

Той подчерта, че акцията е следствие на добро взаимодействие между службите. Сигнал за корупционно престъпление е бил подаден срещу кмета в КПКОНПИ, след което е започнало досъдебно производство. В хода на разследването са използвани и СРС.

 

След проведената акция в община Костенец обвинението е разширено и вече е и за длъжностно присвояване от общинско предприятие и безстопанственост, стана ясно още от думите на Гешев.

 

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...