"Походът за семейството" пред МС рецитира стихове (видео) - 24novini.bg

"Походът за семейството" пред МС рецитира стихове (видео)

Пред Министерския съвет се провежда мирно шестви в подкрепа на традиционното семейство 24новини.бг
Мария Йорданова 08.06.2019 | 19:37
(1 глас)

С рецитал на стихове започна Походът за защита на традиционното семейство пред Министерския съвет днес. Походът бе солидно охраняван от полицията, видяха репортери на 24новини.бг. Проявата се обяви за защита на традиционните семейни ценности и за сейството с баща, майка и деца. Стихотворението "Земя като една човешка длан" бе рецитирано в началото на събитието от организатора му. Той посочи, че България я има от 1300 години, защото има мъже, жени, семейства, които създават, отглеждат и възпитават деца и това трябва да продължи така.

 

 

Вчера организаторите призоваха в "Похода за семейството" двойките, които са сключили брак, да се облекат с булчински рокли и младоженски костюми,

децата да са в розово и синьо, а бременните - в жълто. Участниците днес обаче не се придържаха към обявения дрес-код, но десетки хора се бяха събрали в подкрепа на идеята за традиционно семейство.

Шествието започна от пл. "Независимост", пред сградата на Министерския съвет, в 17.30 часа и продължава до 20.30 часа мирно, със скандирания "България", национални знамена и плакати в защита на християнското семейство.

Събитието беше обявено за активно и в градовете от Похода - Пловдив, Варна, Бургас, Русе. 

Това е "празник на българското семейство" и "изразяване на гражданска позиция", казаха участниците и напомниха, че България е православна държава и изповядва християнските семейни ценности.

Организаторите настояват "управляващите да отстояват и защитават брака между мъж и жена,

свободата и правото на България сама да определя политиката си в сферата на брака и семейството, родителските права, образованието и здравеопазването."

В описанието на Похода пише, че той се протиовпоставя на "опитите за посегателство върху българските деца, чрез въвеждането на джендър-образование, джендър и ЛГБТ политики в и/или извън образователната система."

По същото време в София се провежда гей-парадът София Прайд 2019,

чието 12-то поредно издание започна пред Паметника на съветската армия.

Анти-гей походът на националистите и мирното шествие на гражданите за традиционна сексуалност пък се събра пред Паметника на незнайния воин

на пл. "Александър Невски" в късния съботен следобед.

Репортерите на 24новини.бг отразяват трите шестивя днес в столицата. В YouTube канала на 24новини.бг можете да видите кадри от различните прояви.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...