Извънредно! БСП бламира Нинова, тя изгони охраната на Гергов - 24novini.bg

Извънредно! БСП бламира Нинова, тя изгони охраната на Гергов

БСП бламира лидера си Нинова и не прие доклада й за изобрите, връща я на поправка БСП бламира лидера си Нинова и не прие доклада й за изобрите, връща я на поправка
08.06.2019 | 17:45
(0 гласа)

БСП бламира лидера си Корнелия Нинова на пленума току-що. Органът не прие доклада й за представянето на БСП на евроизборите. Решението е той да бъде доработен за конгреса на 16 юни от идейната комисия, начело с Валери Жаблянов.

В състава на комисията влязоха още Велислава Дърева, Антон Кутев и Ана Пиринска.

Пленумът отхвърлил предложението Нинова да оглави работната група, която ще пренаписва отчета. Първоначално отчетът е бил изготвен от работна група, но не се харесал на Изпълнителното бюро, което си го пренаписало. Сега обаче ще бъде коригиран отново от комисията.

По-рано на заседанието отчетът и представянето на БСП на евровота били критикувани и от Юрий Асланов, който хвърли оставка от Предизборния щаб.

Внесеният от ИБ доклад е изключително дебалансиран - 23 страници резултати и само две страници анализ и оценки, критикувал Георги Пирински.

Сергей Станишев пък каза: "През 2017 г. не направихме анализ на резултатите - как така загубихме спечелени избори. Сега ситуацията се повтаря

и този документ не ни върши работа".

"Избори не се печелят или губят за един месец кампания, а за години. Когато убеждаваш дълго някого, че слънцето е вредно, не можеш после да го накараш да отиде на плаж", казал ощ президентът на ПЕС Станишев.

По-рано източници от БСП пък разпространиха неофициално, че охраната на Георги Гергова е била изгонена от форума от Корнелия Нинова,

а самият Гергов иронично подхвърлил пред социалистите, че "Нинова си тръгнала, за да остане", визирайки театралната, по думите му, оставка, която подала след загубата на евровота.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...