Манолова за сгрешените субсидии: Изтичане на колосален ресурс - 24novini.bg

Манолова за сгрешените субсидии: Изтичане на колосален ресурс

Мая Манолова заяви, че скандалът с партийните субсидии е разхищение на парите на данъкоплатците Мая Манолова заяви, че скандалът с партийните субсидии е разхищение на парите на данъкоплатците
05.06.2019 | 18:27
(0 гласа)

„Става дума за изтичане на колосален финансов ресурс. Подобно разхищение на публичен ресурс е престъпно”, коментира пред Нова националният омбудсман Мая Манолова по повод спора за партийните субсидии.

 

 

Припомняме, че вчера прокуратурата обяви, че действително са изплатени не по 11 лева на глас,

а по 13,22 лв. на глас, но днес Менда Стоянова заяви, че са изплащани, колкото пише в закона.

Припомняме, че Цацаров даде срок от 30 дни на финансовия министър Горанов да провери изплатените субсидии от 2016 - 2018 г. и партиите да върнат по над 6 млн. лв. на година или 18,6 млн. лв. общо.

"Партиите са получили по-високи размери на субсидиите си в реално нарушение на закона, с което е ощетен общественият интерес", коментира обаче Манолова днес.

Тя припомни и действията, които е предприела за промени в законодателството, касаещи ограничаването на правомощията на частните съдебни изпълнители, банките, монополите и фирмите за бързи кредити.

"Проектът на закон, който да даде правомощия на съда да проверява служебно за неравноправни клаузи, е подаден от мен преди повече от 4 месеца",

обясни Манолова.

Тя добави, че има европейско и българско законодателство, което забранява неравноправните клаузи. Според нея това е заобикаляне на закона.

До няколко седмици ще се организира публично обсъждане на законопроекта за частния фалит, съобши също Манолова.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...