Борисов знаел, че кметът от Пловдив иска подкуп - 24novini.bg

Борисов знаел, че кметът от Пловдив иска подкуп

Кметът на район "Северен" в Пловдив искал 60 000 лева подкуп Кметът на район "Северен" в Пловдив искал 60 000 лева подкуп
01.06.2019 | 18:30
(0 гласа)

В четвъртък при акция на Специализираната прокуратура беше арестуван кметът на пловдивския район "Северен" Ральо Ралев от ГЕРБ

 

В разследването са участвали още Икономическа полиция и КПКОНПИ. А Ралев е задържан заради подкуп. 

 

От думите на заместник-главния прокурор Иван Гешев, цитиран от „24 часа“ става ясно, че Ралев е изнудвал с месеци строителен предприемач, за да му даде разрешителното за строеж на блок.

Кметът на район „Северен“ искал 60 000 лева и сумата била повтаряна пред всички хора, които предприемачът изпращал в опит да получи разрешителното.

Документът е бил издаден от главния архитект, но кметът Ралев го прибрал, за да може да иска пари.

 

Още през януари предприемачът подал сигнал до премиера Бойко Борисов в Министерския съвет. Оттам жалбата била препратена в КПКОНПИ, които я пратили в специализираната прокуратура, стана ясно още от думите на Гешев.
Само преди няколко седмици, премиерът беше в Пловдив, за да говори с протестиращи граждани именно в района, управляван от Ралев, а на срещата присъства и самият кмет.
Освен ралев утре пред съда ще се яви и посредникът, който бил негов приятел бизнесмен, предложил да бъде междинната страна в сделката за даването на подкуп и вземането на разрешително.

 

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...