Извънредно! Полицията взриви граната в Силистра и рани три деца - 24novini.bg

Извънредно! Полицията взриви граната в Силистра и рани три деца

Полицията в Силистра нари три деца, докато им показва как обезврежда гранати Полицията в Силистра нари три деца, докато им показва как обезврежда гранати
31.05.2019 | 13:27
(0 гласа)

Три деца от детска градина в Силистра са ранени при демонстративно взривяване на граната в града от полицията. Двете 6-годишни момченца са получили обгаряния по крайниците, оказана им е спешна помощ и са били освободени. Момиченцето, което също е на 6 години, е транспортирано в Русе, тъй като е с обгаряния между 10 и 20 процента по гърдите, краката и врата.

 

Днес около 11 часа на стадион „Доростол“ в Силистра

полицията в града е извършвала демонстрация по залавяне на престъпник.

Проявата е във връзка с 1 юни – Деня на детето

по програмата  „Ваканция, здравей“, която се провежда в детски градини и училища от Дулово, Тутракан и Силистра.

На стадиона по време на инцидента са присъствали около 300 деца, а районът е бил отцепен с оглед безопасността на присъстващите.

Осколка от взривената граната ранява две момченца и едно момиченце от детска градина „Иглика – 2“, които са се намирали на разстояние 50 метра от мястото на демонстрацията.

Няма опасност за живота им.

Досъдебното производство се води по член 338, ал. 3 от НК - за причинени увреждания на хора при работа с взривни вещества заради непредпазливост на служител.

В момента се прави оглед на мястотота и са назнаени експертизи, съобщават от Апелативната прокуратура във Варна, цитирани от Нова телевизия.

Районната прокуратура води досъдебно производство по случая.

съобщават от Апелативната прокуратура.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...