Бизнесмен съди Йончева за 1 млн. лв. заради къщата в Барселона - 24novini.bg

Бизнесмен съди Йончева за 1 млн. лв. заради къщата в Барселона

Бизнесмен съди Елена Йончева заради къщата в Барселона, която се свързва с премиера. Борисов отрича Бизнесмен съди Елена Йончева заради къщата в Барселона, която се свързва с премиера. Борисов отрича
29.05.2019 | 21:24
(0 гласа)

Предприемачът Иван Саздов е завел граждански иск за 1 млн. лв. срещу журналистката Елена Йончева, която до преди 3 дни бе водач на листата на БСП и вече е избрана за евродепутат. Това потвърдиха от Софийски градски съд, цитирани от сайта clubZ.

Миналата седмица Йончева внесе в прокуратурата сигнали с документи,

свързани с прехвърляне на фирми на братовчед на премиера Бойко Борисов. За фирмата се твърди, че чрез нея е направена сделката за къща на премиера в Барселона, която не е декларирал.

Сайтът "Дневник" днес добавя, че предстои съдът да посочи на вносителя на иска срок, в който да бъде внесена таксата от 40 хил. лв.

В единият от сигналите на Йончева пише, че бизнесменът Иван Саздов,

представляващ офшорната фирма "Palms Enterprises" (Overseas) LTD, като се твърди, че фирмата е изпратила по сметка на "EMA BGS SL", 1,7 млн. евро, представлявана от Борислава Йовчева, а по-късно от нейния баща. Името на Йовчева се свързва с къщата в Барселона.

Миналата година премиерът Борисов отрече да има общо с тази къща.

Преди дни Йончева пък каза, че е оказвал натиск над журналисти да не разследват къщата.

"Какво направи Борисов с къщата в Барселона? Нека каже на кого е оказвал натиск, на кои журналисти, за да спрат тези разследвания". Това каза преди дни в Бургас Елена Йончева към премиера Бойко Борисов във връзка с документите, които депозира в прокуратурата да се провери къщата и свързаните с нея офшорни сметки.

Тя подчерта, че не очаква той да каже истината, но е убедена, че ще разберем истината след изборите, когато бСП ги спечели. БСП обаче остана втора политическа сила със 7 % след ГЕРБ и на този етап не е ясно дали тезата на Йончева, че разкриването на истината е свързано с победата на изборите, ще претърпи промяна.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...