ВМРО махат Сидеров като шеф на групата в парламента - 24novini.bg

ВМРО махат Сидеров като шеф на групата в парламента

Каракачанов заяви, че вече няма да е "синя каска" Каракачанов заяви, че вече няма да е "синя каска"
28.05.2019 | 21:00
(0 гласа)

ВМРО иска да махне от поста председател на парламентарната група на "Обединени патриоти" лидера на "Атака" Волен Сидеров. Пред "Дневник" депутати от ВМРО са потвърдили това, като анонсират, че предстои събиране утре, на което да се обсъдят отношенията в "малката коалиция". Изборните резултати тласнаха "патриотите" към това след резултатите в неделя - ВМРО вероятно ще изпрати двама евродепутати в ЕП с резултат от близо 8 %, а НФСБ и "Атака" взеха гласове по-малко от независимия кандидат Десислава Иванчева - около 1 % за всяка от партиите.

 

Днес депутатите от ВМРО се събират и се очаква да отпразнуват успеха си от вкарването на двама евродепутати, което е първият такъв успех при самостоятелно явяване на избори на ВМРО. ЦИК още не е потвръдила това.

Утре, в първия работен ден в Народното събрание след изборите, се очаква да се обсъди раздялата със Сидеров.

Той не е свиквал заседание на парламентарната група от месеци, за да не бъде свален от поста. Валери Симеонов, без чиито депутати не може да бъде отстранен Сидеров, не е заявил позиция.

Скандалите в малкия коалиционен партньор са ежедневие и трите партии не успяха да постигнат съгласие за общо явяване на изборите.

"Атака" плюха по мен, по ВМРО, по цялата ни кампания по грозен начин, не знам как ще се гледаме в очите, коментира пред БНТ в неделя Красимир Каракачанов. За Валери Симеонов каза, че е запазил джентълменски тон по време на кампанията.

"Има неща, които трудно ще забравя, удари, нож в гърба – нанесени от хора, които вие смятате, че са мои коалиционни партньори, позволявайки си да говорят за мен и г-н Джамбазки лъжи, лъжейки като долни цигани", каза в понеделник пред Би Ти Ви Красимир Каракачанов и заяви, че

повече "няма да играе синя каска".

В същия репортаж Ангел Джамбазки се зарече да съди Волен Сидеров за клевети, изречени по време на кампанията. Сидеров правеше намеци за сексуалната оринетация на Джамбазки, като не се въздържаше от обидни квалификации.

Заради това Сидеров бе санкциониран и от ЦИК.

"Трябва да ви кажа, че много се стряскам, когато ме заплашват хора, за които не е ясно точно каква е тяхната сексуална ориентация, аз затова предложих всички кандидати за евролистите да обявят каква е тяхната сексуална ориентация, но да го кажат, за да не бъдат изнудвани с това. Когато г-н Джамбазки каже нещо, се разтрепервам от страх, но той не е мой тип", отговори Сидеров, цитиран от бТВ.

Припомняме, че коалиция "Обединени патриоти" има 27 народни представители – 11 от ВМРО, 8 от НФСБ и 8 от "Атака".Без депутатите на Сидеров, макар и по-трудно, ще може да се поддържа необходимия кворум за функциониране на парламента от 142 депутата.

24новини.бг показа няколко седмици, в които кворумът на ГЕРБ се прави не от коалиционния им партьнор - "патриотите", а от ДПС чрез плаващи мнозинства по различни теми.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...