Задържат кмета на Божурище от ГЕРБ за 24 часа - 24novini.bg

Задържат кмета на Божурище от ГЕРБ за 24 часа

28.05.2019 | 12:39
(0 гласа)

Тази сутрин прокуратурата и КПКОНПИ започнаха проверка на община Божурище. Към момента няма привлечени към наказателна отговорност лица, но това се очаква да стане в близките часове, съобщи заместник-главният прокурор Иван Гешев. 

 

Той уточни, че по всяка вероятност кметът Георги Димов, заместник-кметът и още е едно длъжностно лице ще бъдат задържани за 24 часа, а след това прокурори и следователи ще преценят дали е необходимо задържането им за по-дълго време.

 

Работи се за престъпление по служба и документни престъпления,

заяви Гешев.

Той уточни, че акцията е заради подаден сигнал от председателя на Общинския съвет, а не медийните публикации. А повод за сигнала, довел до акцията е продажбата на четири поземлени имота.

Продадените имоти са били държавна собственост, след това са прехвърлени на общината, а според прокурора са продадени след манипулирани търгове. Цената е била 2 лева на квардат, а според Гешев пазарната такава е около 80 евро.

В повечето малки градове всички се познават и има оплетен кръг от зависимости. Принципната ситуация в страната е, че се краде много и нагло, и затова се намираме на това положение. Кметовете още не са разбрали, че ситуацията е променена, заяви Гешев, намеквайки че пролкуратурата работи усилено за спиране на корупцията.

 

 

Отделно от това пълномощник на едно от търговските дружества, купили имоти, е бащата на кмета Димов. Друг купувач е "висш магистрат, бивш следовател Националната следствена служба (НСлС)", посочи Гешев.

Той е категоричен, че всичко ще бъде проверено. А акцията няма нищо общо с изборите.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...