Горубляне на протест пред президентството срещу депутат от ГЕРБ - 24novini.bg

Горубляне на протест пред президентството срещу депутат от ГЕРБ

Горубляне излиза на протест пред президентството днес Горубляне излиза на протест пред президентството днес
22.05.2019 | 10:00
(0 гласа)

Граждани от Горубляне ще протестират вече и пред президентството днес. Месеци наред те са нодоволни от това, че терените им са отчуждени за стротиелството на парк, но години наред Столичната община е екипът на кмета Йорданка Фандъкова не им изплаща обезщетения. Те настояват за срещи и с премиера, но все още не име обърнал внимание. Жителите на квартала вече десетки пъти блокират и столичното Цариградско шосе.

 

Жителите от столичния квартал „Горубляне“ ще протестират пред сградата на президентството

в знак на недоволство от решението на общинската администрация за изграждане на парк върху техни имоти.

 

"Сряда, 22.05.2019г. от 10:00ч. до 12:00ч. ще протестираме пред Президента на България, докато някой от неговия екип не излезе при нас, за да го информираме лично за безобразията, които се извършват от депутатите и по-конкретно

за промяната на Закона за държавната собственост, внесена от депутата от ГЕРБ Александър Ненков.

Ще поискаме вето над тази противоконституционна поправка, която позволява ОТНЕМАНЕТО НА ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ БЕЗ ВЛЯЗЛО В СИЛА СЪДЕБНО РЕШЕНИЕ ЗА РАВНОСТОЙНО ОБЕЗЩЕТЕНИЕ", пишат от инициативния комитет.

"Нека всички, които смятат частната собственост за неприкосновена, да дойдат в сряда в 10:00ч. пред президентството", призовават още от инициативния комитет.

Жителите на столичния квартал "Горубляне" излязоха на протест и на 19 май и блокираха движението по бул. "Цариградско шосе" и в неделя. Те се заканиха да дадат столичния кмет Йорданка Фандъкова на прокуратурата и заплашиха, че скоро протестът ще се премести пред Министерския съвет.

Месеци наред хората от Горубляне протестират и затварят бул. "Цариградско шосе"

заради липса на действия от страна на Столичната община и от кмета Йорданка Фандъкова за обезщетенията на собствениците на земи в района или отчуждаването на терените за зелени площи, взети им заради изгражаднето на парк.

На един от протестите хората настояха премиерът Борисов и бивш кмет да се срещне с тях, както е направил с протестиращите срещу небостъргача "Златен век", на 4 март те блокираха пътната артерия с хайдушки песни, а на 24 февруари се стигна до сблъсъци с полицията при блокада на шосето от хората от Горубляне.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...