Борисов търси заместник-министър на енергетиката, но няма - 24novini.bg

Борисов търси заместник-министър на енергетиката, но няма

Борисов обяви в Стара Загора, че трудно намира заместник-министър на енергетиката Борисов обяви в Стара Загора, че трудно намира заместник-министър на енергетиката
18.05.2019 | 20:30
(0 гласа)

"В момента търси подходящ човек за зам.-министър на енергетиката, но кадрите в този сектор са доста малко",  се оплака премиерът Бойко Борисов днес в Стара Загора.

 

 

„Поели сме ангажимент към Марици-те, защото парите, които се плащат за емисиите, са огромни“, обясни Борисов.

Той посочи, че в следващите години трябва да се мисли за енергията от въглища. „И трябва с хората да се говори, да се мисли колко години можем да плащаме пари, за да я добиваме тази енергия. Това е тема, която искам спокойно да се направи. Не трябва да се говори за нея с политически окраски, защото парите ги плащаме всички“, подчерта министър-председателят.

Борисов заяви, че по отношение на въглищните централи България не трябва да се сравнява със своите съседни страни, защото част от тях не са в Европейския съюз (ЕС).

"Опозицията става злобна, беснеят, че и доходите се вдигат, и инвестициите са големи", каза премиерът Борисов още.

"Все повече успели, знаещи и можещи хора започват да се връщат в България заради добрите заплати на висококвалифицирания персонал", установи още премиерът.

Той посочи, че всички заводи вече идват в България и тук се правят високо технологични компоненти и най-скъпите системи.

"Заплатата на директора на един завод, да не го казвам кой е, е от 15 000 евро нагоре. А средният високо квалифициран персонал получава по 5000-6000 евро. А 1300 лв. плюс ваучери за храна взимат останалите работници там“, обясни Борисов.

 

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...