Йончева имала документи за къщата на Борисов в Барселона - 24novini.bg

Йончева имала документи за къщата на Борисов в Барселона

Елена Йонева ще покаже документи - твърди, че къщата в Барселона е на премиера и има три свързани лица Елена Йонева ще покаже документи - твърди, че къщата в Барселона е на премиера и има три свързани лица
18.05.2019 | 10:57
(0 гласа)

Депутатът от БСП Елена Йончева обяви, че разполага с документи по случая с къщата в Барселона, за която се твърдеше, че е на премиера Бойко Борисов, и т.нар. от нея кръг „Банкя“. В момента Йончева и екипът й подготвяли сигнал до главния прокурор и ще настояват случая на бъде проверен. 

 

 

Изявлението на Йончева идва няколко дни след като главният прокурор Сотир Цацаров поиска информация за от ръководството на ДАНС за банковите сметки,

участието в офшорни компании, притежаваните недвижими имоти в чужбина и другите инвестиции, собственост на лица, които заемат високопоставени длъжности и които не са декларирали собствеността си по определения ред.

 

Йончева коментира, че приветства инициативата на Цацаров и ще помогне с предоставянето на документите за Барселона.

От БСП твърдят, че са проследили парите от Барселона до свързаните с тях лица.

Според Йончева те водят до трима души - до Иван Саздов, управител на "Tенис клуб Банкя" ЕООД и председател на инициативния комитет, който издига кандидатурата на Бойко Борисов за кмет на София 2005 г., Радослав Иванов, братовчед на Борисов, който към настоящия момент е собственик на бившия бизнес на премиера, включително и фирмите "Ипон". Третият човек бил Йордан Христов, управител на "Спортни имоти Приморско" АД.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...