25 млн. лв. на километър ще струва Околовръстното от Цариградско до Младост - 24novini.bg

25 млн. лв. на километър ще струва Околовръстното от Цариградско до Младост

Участъкът от Околовръстното шосе - от "Цариградско шосе" до "Младост" е 6 км и ще струва около 150 млн. лв. с ДДС Участъкът от Околовръстното шосе - от "Цариградско шосе" до "Младост" е 6 км и ще струва около 150 млн. лв. с ДДС
17.05.2019 | 17:04
(0 гласа)

Строителството на пътя от пътен възел "Цариградско шосе" до пътен възел "Младост" е един от двата последни участъка за изграждането на Южната дъга на Софийския околовръстен път. Участъкът е с дължина 5,8 километра, а цената за изпълнение му е близо 119 млн. лева без ДДС или близо 150 млн. лв. с ДДС.

 

 

Така един километър от съоръжението ще излезе на данъкоплатците по 24,6 млн. лв. с ДДС.

То може да започне до края на годината, съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройство Петя Аврамова по време на парламентарния контрол днес.

Началото ще е възможно след като приключат отчуждителните процедури, и при условие, че няма обжалване на избора на консултант по проекта, добави Аврамова. По думите й от другата седмица МРРБ ще поиска предварително изпълнение на отчуждителните процедури на имоти за държавни нужди.

Предстои подписване на договор с изпълнителя за инженеринг, определен от "Агенция "Пътна инфраструктура"

за изпълнител на обществената поръчка за проектиране и строителство на обекта, през февруари тази година. Подписването на договора с избрания изпълнител е било възпрепятствано, защото е имало жалба в КЗК, като към настоящия момент вече има решение на Комисията в полза на възложителя.

Срокът за проектиране на обекта е 180 дни, а за строителство - над 700 календарни дни.

За обществената поръчка за определяне на консултант по проекта са подадени 12 оферти и сега комисията разглежда техническите предложения, след това ще се отворят и ценовите оферти на допуснатите участници. Успоредно с това пътната агенция провежда отчуждителна процедура.

Министърът съобщи, че към момента има образувани над 69 съдебни производства от частни собственици пред Софийския административен съд срещу размера постановеното обезщетение.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...