The Economist описа Апартаментгейт с лицата на Цветанов и Борисов - 24novini.bg

The Economist описа Апартаментгейт с лицата на Цветанов и Борисов

На снимката, илюстрираща скандала "Апартаментгейт" са Борисов, Цветанов и Плевнелиев На снимката, илюстрираща скандала "Апартаментгейт" са Борисов, Цветанов и Плевнелиев Еconomist
14.05.2019 | 13:31
(1 глас)

„Малцина българи, които минават покрай новата луксозна сграда Летера в София могат да прочетат текстовете на фасадата й. Те са на глаголица... Цветан Цветанов, собственикът на пентхауса (мезонета) на върха може би би желал да бе избрал по-тайно място..."

 

 

Така започва статията в световното списание "Икономист" за скандала "Апартаментгейт" у нас и участието на втория човек в ГЕРБ в него.

"В края на март втората най-властна фигура в управляващата партия ГЕРБ се оказа придобил своя апартамент в сложна размяна за около 250 000 евро, вероятно четвърт от реалната му цена. Той отрича да е сторил нещо лошо, но подаде оставка като парламентарен лидер на ГЕРБ. И още е председател на партийния изборен щаб”, продължава материалът.

Статията обявява, че апартаментният скандал е допринесъл за свалянето на рейтинга на управляващата партия у нас и е обвързал ГЕРБ с масови публични съмнения за корупция и лично облагодетелстване.

В пълната версия на статията е спомената и журналистката от "Свободна Европа" Полина Паунова, която направи разкритието, заедно с организацията Антикорупционнен фонд, оглавявана от бившия вътрешен заместник-министър Филип Гунев, който заместваше Румяна Бъчварова на поста МВР министър при втория кабинет на Борисов.

Сега Бъчварова е шеф на кабинета на премиера.

 

 

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...