Борисов за Порожанов: Още има кандидати за министри - 24novini.bg

Борисов за Порожанов: Още има кандидати за министри

Борисов е поискал оставката на Порожанов, защото още не е освободил заместник-директора на Фонд "Земеделие", въпреки оставката й Борисов е поискал оставката на Порожанов, защото още не е освободил заместник-директора на Фонд "Земеделие", въпреки оставката й
14.05.2019 | 12:44
(0 гласа)

Бойко Борисов за оставката на Румен Порожанов: "Желаещи за министри все още има, партньорите ще посочат новия министър"

Това заяви по повод оставката на земеделския министър Румен Порожанов премиерът Бойко Борисов днес.

 

"Къщи за гости има в много европейски държави, а всеки, който си е позволил да злоупотреби, ще си връща парите", заяви Борисов.

"Никога не съм бързал да взимам оставки, докато не съм убеден. Това, което ускори процесът, е, че след като се разпоредих за шефа на Фонд "Земеделие", чийто телефон бе в сайта за къщи за гости, все още бил на работа. Компромиси не правя".

Така обясни той причините за оставката, за която преди два дни твърдеше, че не е сигурна, защото няма доводи срещу Порожанов.

Борисов заяви, че коалиционните му партьнори от патриотите ще посочат кой да бъде министър, което е ловък негов ход да се освободи от влиянието на ДПС в най-ресурсното министерство в кабинета след това на регионалното развитие, тъй като в двете и в транспортното влизат най-много европейски средства по няколко програми.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...