ГЕРБ внесе жалба в ЦИК срещу Румен Радев - 24novini.bg

ГЕРБ внесе жалба в ЦИК срещу Румен Радев

Преди броени седмици новият състав на ЦИК беше поздравен от президента, а сега трябва да го проверява Преди броени седмици новият състав на ЦИК беше поздравен от президента, а сега трябва да го проверява
13.05.2019 | 17:56
(0 гласа)

ГЕРБ депозира жалба в ЦИК срещу Румен Радев с мотива, че държавният глава участва в предизборната кампания на социалистите. „За нас е недопустимо президентът, който според Конституцията олицетворява единството на нацията и съгласно чл. 14 от нея е обединителят и човекът, който трябва да бъде изцяло неангажиран с политическа агитация, да прави предизборна кампания в полза на БСП“, заяви заместник-председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ Цветомир Паунов.

 

 

Изказването дойде след като управляващата партия

депозира сигнал в ЦИК, че държавният глава извършва „нерегламентирано и абсолютно безцеремонно участие“ в кампанията на социалистите.

Повод е изказването на Румен Радев в Асеновград, което според ГЕРБ е било „в синхрон“ с твърденията на лидера на опозицията Корнелия Нинова.

„Къде се намира предизборният щаб на БСП? Дали в президентството, тъй като Иво Христов, в качеството му на депутат от листата на БСП, продължава да бъде председател на Стратегическия съвет при президента. Може би тук БСП и президентът са в много добра позиция, тъй като опорните точки се пишат от един и същи човек и се ползват едновременно“, каза още Паунов.

Депутатът Тома Биков коментира пък призива на държавния глава властта да разследва офшорните сметки на политиците, акто намеси името на

водача на листата на БСП Елена Йончева и напомни, че тя е с повдигнато обвинение за пране на пари.

„Абсолютно доказано, в продължение на години, тя е получава заплата от 12 500 лева през офшорни сметки“, заяви още Биков.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...