Търговци от "Графа" съдят Столична община за 387 хил. лв. - 24novini.bg

Търговци от "Графа" съдят Столична община за 387 хил. лв.

Търговци внесоха колективен съдебен иск срещу Столична община заради ремонта на ул. "Граф Игнатиев". Търговци внесоха колективен съдебен иск срещу Столична община заради ремонта на ул. "Граф Игнатиев". Архив
Мария Йорданова 10.05.2019 | 21:15
(0 гласа)

13 търговци са завели колективен иск срещу Столичната община на стойност 387 хил. лв. заради ремонта на ул. „Граф Игнатиев“, който е спрял дейността на търговските обекти, съобщи бТВ.

 

 

Искът е заведен в Софийски градски съд и е

за претърпени вреди и пропуснати ползи, в следствие от ремонта, който продължава повече от година.

В мотивите към иска предприемачите пишат, че

реконструкцията на емблематичната столична улица не е съобразена с тяхната дейност и е довела до фалити на някои от обектите.

В началото на април търговци от "Графа" отново внесоха колективен иск за обезщетение поради твърде дълго продължилия ремонт.

Тогава те бяха готови на споразумение със Столичната община да им се изплатят загубените средства, след като не е спазен първоначалният срок от 3 месеца.

Търговците заявяват, че никъде в документите по обществената поръчка общината не е отбелязала, че в района се развива търговска дейност и не е поискала от кандидатите да се съобразят с това обстоятелство.

Припомняме, че преди около месец кметът на София Йорданка Фандъкова обяви поредното отлагане на края на ремонта на централната улица. 

 

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...