Гаф на Ангелкова пречи на запазването на плажа „Корал“ - 24novini.bg

Гаф на Ангелкова пречи на запазването на плажа „Корал“

05.05.2019 | 13:03
(0 гласа)

Министерството на регионалното развитие не е започнало процедура за Кадастрална карта и кадастрални регистри за морски плаж „Корал“, тъй като в писмо, което е получено от министъра на туризма Николина Ангелкова не е упоменато за кои плажове се иска промяна. 

 

Ангелкова е не е поискала да бъде направено изменение на кадастралната карта за отчуждаване на засегнати частни имоти и утвърждаване с акт за изключителна държавна собственост за територията на крайбрежната плажна ивица на съответните земи от плаж "Корал", става ясно от отговор на Министерството на регионалното развитие и благоустройството към Върховната административна прокуратура, публикуван на страница „Да запазим Корал“.

 

„Министърката на туризма не си е свършила работата каза Министърката на регионалното развитие и благоустройството на Върховната административна прокуратура!“,

написа в коментар към документа Йоан Каратерзиян.

В позициятана геодезистите по казуса се посочва, че не е нужно да се създава междуведомствена комисия за решаване на проблема, а да се спазва закона. Те посочвато, че Николина Ангелкова е заявила нанасянето на морските плажове ("Алепу", "Арапя", "Корал", "Карантината"), но процедурата не е завършена – неясно защо.

Част от отговора на МРРБ

Снимка: Част от отговора на МРРБ, публикуван в групата "Да запазим Корал"

Именно във вразка с тази позиция е изискано и становището на МРРБ, което дава отговор.

 

В документа (T-91-00-103/26.06.2017), подписан от Ангелкова, според регионалния министър Петя Аврамова казва следното – "... заявлението за извършване на услуги следва да съдържа вида на заявените услуги, както и обектите, предмет на услугата. В приложеното копие от писмо с изх. номер T-91-00-103/26.06.2017 на Министерството на туризма няма посочени конкретни обекти, за които се заявява изменение на кадастралната карта и кадастралните регистри".

Именно това е и причината МРРБ да не предприеме никакви действия относно плажа „Корал“.

Всъщност писмото, подписано от Ангелкова, касае "всички морски плажове", но без да се посочват конкретни имена.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...