Карадайъ срещу Борисов: Не е либерално държавата да влиза в ЧЕЗ - 24novini.bg

Карадайъ срещу Борисов: Не е либерално държавата да влиза в ЧЕЗ

Мустафа Карадайъ заяви, че не одобрява идеята на Бойко Борисов държавата да се меси в сделката с ЧЕЗ Мустафа Карадайъ заяви, че не одобрява идеята на Бойко Борисов държавата да се меси в сделката с ЧЕЗ
07.03.2018 | 12:20
(0 гласа)

Държавата да се меси в сделки мисля, че не е либерален подход.

 

"Остатъчният пакет от електроразпределителните дружества съвсем скоро първото правителство на г-н Борисов ги продаде на борсата. И само след няколко години, ако властта и държавата имат друго мнение и искат да развиват друг процес, според нас това не е либералният подход. Убеден съм, че ако стане така, само след години пак ще ги приватизираме тези придобити от държавата акции”.

Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ на пресконференция след първата част на семинар, организиран от ДПС, за отвореното управление и привличането на гражданите в процеса на вземане на решения.

По повод идеята държавата да закупи контролния пакет от акции по време на сделката за закупуването на ЧЕЗ, той каза: "В сделката с ЧЕЗ трябва да се намеси гражданското общество".

 

 

Карадайъ добави, че ако се погледне от теоритична страна придобиването на ЧЕЗ, то това е сделка на два търговски субекта, които сключват договор. "Това е картината, докато не говорим за отношение власт - граждани. Ако властта по един или друг начин се опитва да обсебва процесите, тя се превръща в диктатура. Тук трябва да се намеси гражданското общество", категоричен бе Карадайъ.

Лидерът на ДПС обаче уточни, че няма предвид обичайните неправителствени организаци, а "свободни и активни граждани, които знаят и познават процеса, и носят своята отговорност, и които реагират към такъв тип процеси”, обясни Карадайъ.

Той подчерта, че до скоро са приватизирани предприятия в страната, наследени от комунистическия режим, но този процес все още продължава и да се пристъпва към национализация, какъвто курс обяви премиерът Борисов относно ЧЕЗ, за ДПС е неприемливо.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...