50 автобуса докара БСП за шествието в София (видео) - 24novini.bg

50 автобуса докара БСП за шествието в София (видео)

Над 50 автобуса докараха хора в София за митинга на БСП по повод 1 май 24новини.бг/ Мария Йорданова
Мария Йорданова 01.05.2019 | 11:38
(0 гласа)

Над 50 автобуса с хора преброи репортер на 24новини.бг на паркинга на бившия мавзолей, до БНБ, докарани от БСП за участие в митинга днес. Той е посветен на 1 май - Деня на трудещите си, но партията го съчетава и с откриване на предизборната си кампания.

 

Регистрацията на автобусите е буквално от цяла България - има от Пловдив, Стара Загора, Кюстендил, Перник, Плевен, Варна, Хасково и др.

Автобуси са пракирани и около градинката до главния вход на БНБ.

Движението в центъра на столицата днес е блокирано заради шествие за 1 май, организиран от БСП.

От 11 часа на пл. "Александър Невски" започна събирането на хората за шествието,

с което БСП ще открие своята предизборна кампания за евроизборите на 26 май.

Движението около площад "Александър Невски" и част от ул. "Оборище" ще бъдат затворени до 11:30 часа.

Корнелия Нинова се закани на изборите на 26 май БСП да повиши поне с 50 % досегашите си четири мандата и да ги направи поне шест.

Ако амбицията й донесе очаквания резултат, ГЕРБ няма да успее да увеличи сегашните си 6 мандата на 7 и за управляващите това биха били втори поредни загубени избори след президентските през 2016 г., при които Цецка Цачева (ГЕРБ) загуби от Румен Радев (БСП).

България трябва да изпрати в европарламента 17 евродепутата. Засега прогнозите са по равно на ГЕРБ и БСП, с лек превес на социалистите според сондажите.

За ДПС се смята, че ще направи досегашните си мандати - четири. Социолозите са скептични, че усилията на разделените десни и разделените патриоти отсега нататък ще са достатъчни за преминаване на прага от 6 % от гласувалите хора, за да се постигне един евродепутат.

 

 

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...