Фандъкова: Пейките по "Графа" не са 10 хил.лв., но кашпите са - 24novini.bg

Фандъкова: Пейките по "Графа" не са 10 хил.лв., но кашпите са

Йорданка Фандъкова заяви, че пейките на "Графа" не стрували 10 хил.лв., но кашпите с няколко пейки били именно на такава цена Йорданка Фандъкова заяви, че пейките на "Графа" не стрували 10 хил.лв., но кашпите с няколко пейки били именно на такава цена Архив
30.04.2019 | 19:58
(0 гласа)

Столичният кмет Йорданка Фандъкова отрече, че общината плаща за доставка и монтаж на пейка по 10 хил. лева. Но призна, че кашпите с по няколко пейки са на такава цена.

 

"Доставка и монтаж на пейка, класически дизайн – 1291 лева. Не е 10 000 лева.

 

Да, има една цена, която е: доставка и монтаж на кашпи и пейки от лят камък по архитектурен дизайн. Това са кашпите с по няколко пейки на площад "Гарибалди". Тяхната цена е 8922 лева, на целия елемент, който е с няколко пейки, от лят бетон.

Според вестник ”Сега” общината ще плати за едно кошче за боклук над 1000 лв., а монолитна градска пейка от гранит ще струва на столичани над 10 000 лв.

По думите на Фандъкова информацията за обществените поръчки е публична, качена е на сайта на Столичната община и всеки може да прочете какви са цените.

Вестник ”Сега” се позова именно на публичната информация. първо от общината са отказали да дадат конкретна информация, но сега кметът Фандъкова не е съгласна с данните от публикацията.

"Хората остават с впечатление, че една обикновена дървена пейка струва 10 хил. лева – нещо, което мен изключително много ме притесни", обясни Фандъкова.

В същото време Йорданка Фандъкова каза, че въпреки това ще направи проверка колко струва градското обзавеждане, което се монтира в обновените централни части на града и по улица "Граф Игнатиев".

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...