Изписаха мъж. Той почина час по-късно пред болницата - 24novini.bg

Изписаха мъж. Той почина час по-късно пред болницата

Мъж почина пред болницата, само час след като го изписаха Мъж почина пред болницата, само час след като го изписаха Снимка: Фейсбук Пламен Стойков
24.04.2019 | 19:59
(0 гласа)

Мъж е починал пред входа на Пета градска болница в София, става ясно от публикацията на Пламен Стойков във фейсбук. 

 

Мъжърт призовава случаят да бъде разпространен, тъй като цял час мъжът е лежат пред болницата, а въпреки опитите да бъде извикана помощ никой не се е отзовал. Същият мъж е бил изписан от същата болница само час преди да почине.

 

Ето какво написа Стойков в социалната мрежа:

„Днес 24.04.19 в София отидох да помогна на приятел да вземе вуйчо си от 5та градска изписан здрав ...болният в момента който излезе пред болницата рухна на земята и почна да стене. 30 мин съм се молил някой да излезе да го види, защото видимо не е добре. След това се обадих на 112, които дойдоха след още 30мин като лицето от 112 ме пита за адреса на 5та градска в София ( представете си го ) забелязах, че виталния статус на човека бързо спада, отново никаква помощ от болницата която го е изписала здрав. Линейката дойде и се оказа, че има вода в белия дроб. ПОЧИНА 2 мин по късно на улицата като куче пред болницата . Между временно една жена излезе от болницата докато още човека беше жив и каза че се преструвал и нищо му нямало, друга излезе да го разпитва за социалния му статус и дали е осигурен , никой не му помогна . Моля да се даде гласност и да се сезира, който трябва за това безхаберие.“

 

"Така детенцето ми почина,очаквайки линейка без дефибрилатор и адреналин в двора на едно училище!", споделя в коментарите опечалена майка. 

"Вече сме ДЛЪЖНИ да оздравяваме докато изтече пътеката( демек 5 дни) иначе ще мрем", ядосва се друг потребител. 

В момента в болницата тече проверка по случая. 

Само преди дни ви показахме как възрастен мъж е бил свален от линейка, защото нямал инфаркт или инсулт. От няколко месеца медицинските сестри са на протест не само за заплати, а за промяна на системата, а случаи като тези доказват, че такава трябва да има.

За смяна на системата се обявиха и президента Румен Радев, и омбудсмана Мая Манолова, но властта мълчи. До кога... ще се види скоро, но докато безхаберието е цар, хората ще продължавата да умират по улиците.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...