И Каракачанов не декларирал тераси за 117 кв.м. - 24novini.bg

И Каракачанов не декларирал тераси за 117 кв.м.

И вицепремиерът Красимир Каракачанов не е декларирал терасите си за 117 кв.м. И вицепремиерът Красимир Каракачанов не е декларирал терасите си за 117 кв.м.
23.04.2019 | 11:50
(1 глас)

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов също влезе в "Апартаментгейт" с недекларирани тераси. По "Апартаментгейт" до момента има 7 оставки за 24 дни. Още петима са замесени, но не са подали оставки. В скандала изплува и името на вицепремиера и министър на отбраната от ВМРО Красимир Каркачанов.

 

Според справка в Агенцията по геодезия, картография и кадастър апартаментът е мезонет, като първото ниво е 149.25 кв.м, а второто – 61.02 кв.м.

Така общата му площ е 210 кв.м - без четирите тераси с обща площ 117 кв. м.

В декларацията си пред антикорупционната комисия Каракачанов е посочил, че за покупката на апартамента са заменили друг мезонет с площ 164 кв.м. в "Овча купел 2", оценен на 114 273 лв., и са доплатили още общо 150 хил. лв. - 70 хиляди изплатени преди подписването на сделката и още 80 хиляди лева изплатени на 5 равни годишни транша от по 16 хиляди лева.

На нотариалния акт за замяна на недвижими имоти, който е с дата 15 май 2017 г., е вписано, че сделката е извършена между управителя на фирма „Софметал 07“ Димитър Немски и съпругата на Каракачанов – Росица.

В коментар за изнесената информация Красимир Каракачанов обясни пред "Клуб З", че

всички части на имота му са узаконени от бившия собственик на жилището, а за терасата имал нотариално заверено съгласие от съкооператорите му за ползване.

Той подчерта, че е платил за всички подобрения и има документи за това.

"Всичко, което предишният собственик е правил преди мен, го е извършил абсолютно законно. А аз съм закупил апартамента, както е по нотариален акт, където са описани всички разрешения, получени от предишния собственик. Подобренията, които са направени, са заплатени от мен. Когато видите фактурата с подобренията, която е платена, ще прецените дали е евтин.

Аз съм заплатил тези подобрения допълнително, извън цената за апартамента. И разликата - едната част съм я платил с мои пари, декларирани спестявания, другата част се изплаща", каза Каракачанов.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...