Извънредно! Още една оставка - и Манолев си отиде - 24novini.bg

Извънредно! Още една оставка - и Манолев си отиде

Александър Манолев подаде оставка заради "Апартаментгейт" Александър Манолев подаде оставка заради "Апартаментгейт"
17.04.2019 | 18:06
(0 гласа)

Заместник-министърът на икономиката Александър Манолев подаде оставка пред министър-председателя Бойко Борисов, съобщи правителствената информационна служба. Борисов я прие.

 

По-рано днес прокуратурата започна разследване срещу него за източване на пари от еврофондовете.

Преди дни съвместно разследване на "Биволъ" и сайта Благоевград нюз разкри, че Манолев си е направил частна резиденция с пари от ЕС, като я е представил по документи за къща за гости.

Всичко започва през 2013 година, когато Манолев купува терен от 1800 кв. м. по пътя между Сандански и курорта Попина лъка от фирмата “Ди Ди Ви”. Самата фирма е създадена година по-рано и е собственост на офшорка. След основаването си започва да изкупува апетитни имоти около курорти, а Манолев е първият клиент на фирмата, от която продължава да купува и по-късно.

„Сигурен съм, че в документите няма нищо срещу мен, но не мога да подложа семейството си отново на това.

Благодаря за доверието. Решението ми е лично“, допълва още Александър Манолев.

Като мотив за оставката си Манолев е изтъкнал пред премиера именно стартиралата проверка на Върховната касационна прокуратура.

Той не желаел това по никакъв начин да не засяга работата на правителството. Манолев също се аргументира, че и другите колеги от "Апартаментгейт" са подали оставки.

Пропомняме, че Александър Манолев беше заместник на министъра на туризма Николина Ангелкова във второто правителство на ГЕРБ, а в 44-то Народно събрание беше избран за депутат с най-много преференции в ГЕРБ, но беше назначен за заместник-министър на икономиката. След като Ивайло Московски подаде оставка като министър на транспорта, неговото име се спрягаше за най-вероятен заместник, но след разкрития на „Капитал“ за обръчи от фирми около него, печелили обществени поръчки, името му бе оттеглено от евентуалните кандидати.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...