950 лв. минимална заплата на сестрите, изготвят методиката - 24novini.bg

950 лв. минимална заплата на сестрите, изготвят методиката

Медицинските сестри вече ще получават 950 лв. минимална месечна заплата за сектора Медицинските сестри вече ще получават 950 лв. минимална месечна заплата за сектора
16.04.2019 | 16:20
(1 глас)

След множеството простести на медицинските сестри Министерството на здравеопазването и Министерският съвет решиха за възнаграждения в сектора да се отделят 50 млн. лв.

До 15 май министерството ще представи окончателния вариант на методиката пред Асоциацията на професионалистите по здравни грижи и медицинските специалисти, които участваха в протестите.

Така от юни минималнати заплати на медицинските сестри става 950 лв., а на специалистите - 1300 лв.

Протестиращите сестри споделяха, че не вярват, докато не видят фиша със заплатата си. Здравният министър Кирил Ананиев уточни, че увеличението на заплатите на здравните работници ще се отрази във фишовете им през юли месец.

„Хората, които се грижат за нашето здраве и за да ги запазим тук в нашата страна, те заслужават да получат признананието на българското общество“, заяви здравният министър.

„Това вече ще означава, че имаме реалното разпределение на ресурса по отделни лечебни заведения, останалото вече е въпрос на прилагане от страна на ръководствата на съответните лечебни заведения“, обясни Кирил Ананиев.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...