Иванчева и Петрова отиват в затвора за дълго - 24novini.bg

Иванчева и Петрова отиват в затвора за дълго

15.04.2019 | 16:04
(0 гласа)

Специализираният наказателен съд осъди на първа инстанция бившия кмет на район „Младост“ в София Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова.

 

За Иванчева решението на съда предвижда 20 години затвор и 10 000 лева глоба, а за Петрова 15 години затвор и 15 000 лева глоба.

 

Третият обвиняем по делото Петко Дюлгеров също беше осъден. Той ще прекара в затвора 12 години и трябва да плати 12 000 лева глоба.

Преди заседанието Десислава Иванчева коментира пред журналисти, че ако получат осъдителна присъда, това ще означава, че държавата е умряла и е в крах. Биляна Петрова заяви, че очаква оправдателна присъда и да се докаже, че прокуратурата лъже.

 

Заседанието на съда вчера трая над 12 часа, а днес само беше прочетена присъдата. Двете обвиняеми бяха категорични, че обвиненията срещу тях се основават на лъжи и дори заплашиха със съд заместник-главния прокурор Иван Гешев.

Адвокатът на обвиняемите Марин Марковски беше категоричен, че пари не са взимали и нито едно доказателство не е потвърдило обвиненията. 

На заседанието на 9 април обвиняемият Петко Дюлгеров, бивш кмет на "Младост" преди мандата на Десислава Иванчева, се отрече от показанията си, че е бил посредник в корупционната схема. Той заяви, че над него е бил упражнен натиск. 

 

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...