Коя е Цветелина, победила в кастинга за депутати на Нинова (видео) - 24novini.bg

Коя е Цветелина, победила в кастинга за депутати на Нинова (видео)

Цветелина Пенкова вече се е явявала на кастинг за политици - при Слави Трифонов. Сега е трета в листата на БСП Слави Трифонов, Шоуто на слави/ Facebook
15.04.2019 | 14:50
(0 гласа)

За една млада жена - Цветелина Пенкова - Великден беше вчера. Когато се проведе инфарктното заседание до късно снощи на БСП, а Пенкова стана трета листата за евродепутати. Тя е на 26 години. И след 41 дни ще бъде със сигурност евродепутат. Наш, на българските граждани. С около 8 хил. евро месечна заплата. Ние ще й ги плащаме. Затова е редно да знаем коя е младата амбициозна дама, която остави зад себе си едни бивш премиер, един бивш вицепремиер, едни настоящ шеф на кабинета на президента и няколко евродепутата, както и настоящи народни представители.

Името й не говореше нищо на никого, но медиите станаха свидетели на лютата битка за третото място, спечелена от нея.

Точно то се оказа недостъпно дори за настоящия шеф на европейските социалистически партии (ПЕС) Станишев, останал пети. Също и за настоящи депутати и дори за шефа на кабинета на президента Румен Радев - Иво Христов, който пък остана четвърти в листата.

Коя е младата жена, която социалистите никога досега не са показвали, но я гласуваха с две позиции преди бившия премиер на България от БСП Сергей Станишев? Ето това е резонен въпрос. Въпрос, чиито отговор ще разкрие кой стои зад Цветелина Пенкова и БСП на тези избори.

Кои кръгове са я бетонирали на недостижимо за водещи политици сигурно място в Брюксел като евродепутат?

Засега изглежда по-вероятно позицията й като

зам.-председател на клуб „Милениум“, който бе сформиран през март 2016 г. в двореца „Врана“,

да й отвори този път. Организацията определя себе си като „мисловен кръг“ на млади българи, родени след 01.01.1981 г., учили или все още учещи в чужбина и приема девиза „Да бъдем патриоти без граници“. Всъщност, има връзки с либералните среди и НДСВ.

Организацията обаче участва със своя листа, от която Пенкова, въпреки и заместник-председател на клуб "Милениум", не е част. А акостира със завидна ловкост и подкрепа трета в листата на БСП. Внезапно. Като пролетен дъж по Великден.

Разбира се, търсенето на медиите даде още резултати: Оказва се, че

Цветелина Пенкова се е явила на кастинга за депутати на Слави Трифонов, който той проведе в шоуто си.

В кастинга „Има такъв народ“, организиран от екипа на Слави Трифонов преди година и няколко месеца, Пенкова се явава като кандидта за политик. Тя разказа за банката, в която е работила, както и за различните нейни опити да намери професионална реализация в чужбина. Тя е завършила в „Оксфорд“ и живее в Лондон, била е инвестиционен банкер в британската „Роял банк ъф Скотланд“ и експерт в следващи по-малки компании. Не говори за познаване на политиката у нас, на политическите процеси и големите обществени сфери, нуждаещи се от реформи.

Видеоклип от участието й през февруари 2018 г. е публикуван публично достъпно на страницата на Тифонов във фейсбук.

В него става ясно, че

Цветелина Пенкова към онзи момент не може да назове имената на английския и българския финансови министри.

„Трябваше да знам отговора на този въпрос, ще си взема забележка“, казва в записа Пенкова. Вярно е, че разкайване от страна на действащи политици рядко се чува. Тя като кандидат за политик го направи.

Самият Трифонов пък отговаря, че "е много готина" и че ще се видят със сигурност отново. Той добави, че нейното участие му носи удовлетворение за това, което прави шоуто.

Явно към този момент не знаем дали Пенкова е научила имената на министрите, но изглежда ученолюбива.

Явно е, че знае и принципите на редене на предизборите листи, капитализирането на непублична подкрепа, имената на шефовете на партии в България, щом след 41 дни тя ще бъде евродепутат в Брюксел. Независимо дали бившият премиер Станишев ще бъде с неговото пето място. И за разлика то Деница Златева - бивш вицепремиер и протеже на Нинова, която със сигурност няма да бъде.

Иначе, Пенкова ще се бори за своята кауза: преодоляването на разделенията в българското общество. Към момента младата амбициозна дама е повече от резултатна. Дано да успее и с разделението в БСП, което кандидатурата й демонстрира. Както и с другото разделение - на публични и непублични помощници на партиите в изборите и лицата, които тези помощници дават на консигнация в партийните листи.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...