Борисов за Брекзит и инцидента със самолета му - 24novini.bg

Борисов за Брекзит и инцидента със самолета му

10.04.2019 | 20:40
(0 гласа)

България ще подкрепи удължаването за пореден път на срока за излизане на Великобритания от Европейския съюз. 

 

Това стана ясно от изказването на премиера Бойко Борисов при пристигането му на заседанието на Съвета на Европейския съюз.

 

Нито една от двете страни не иска твърд Брекзит. Съдейки от българската действителност, ще трябва там да се проведат избори – на 24 май вече ще са евродепутати, трябва да знаем има ли правни възможности и какво ще стане, ако тези английски граждани решат да останат евродепутати и след Брекзит, коментира Борисов.

Трябва да се удължи срокът, след като явно не сме готови, трябва да се даде най-дълъг срок – през това време да се работи. Ако не го удължим, в петък ще настъпи шок и ужас, заяви българският премиер.

 

Лидерите на Европейския съюз се събраха в Брюксел като британският премиер Тереза Мей ще поиска нова отсрочка, а от предварителните настроения на председателя на Съвета на ЕС, на германския канцлер изглежда, че Великобритания ще получи исканата отсрочка. 

За българската действителност и оставките Борисов коментира, че "само ни гледат сеира, оставки дават и високопоставени, когато и те подадат ще говорим и по другите теми".

Премиерът обяви пред журналистите, че е имал проблем с правителствения самолет при кацането. 

"Този "Фалкон" колко пъти вече... Спукахме гума сега при кацането, но няма проблеми и няма пострадали. Много са ни добри пилотите и това ни спаси. Не случайно днес на Министерски съвет възстановихме Военновъздушното училище", заяви Борисов. 

 

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...