Борисов (пак) спря небостъргача. С откриването на КСНС при Радев - 24novini.bg

Борисов (пак) спря небостъргача. С откриването на КСНС при Радев

Небостъргачът "Златен век" ще остане така - недостроен, премиерът Борисов нареди да се спре. За втори път нареди Небостъргачът "Златен век" ще остане така - недостроен, премиерът Борисов нареди да се спре. За втори път нареди 24новини.бг/ Айтен Кордова
08.04.2019 | 17:45
(0 гласа)

Студената война между Радев и Борисов продължи и днес. В минутата на започване на КСНС при президента Румен Радев, посветен на корупцията, премиерът Борисов изпрати министър Аврамова пред медиите да каже, че спират небостъргача в "Лозенец". Преди това то и той се срещнаха с протестиращите против строежа на неостъргача в кв. Лозенец. После отиде на КСНС.

 

 

Кметът на столицата Йорданка Фандъкова също бе на срещата при премиера Борисов.

 

 

От инициативния комитет, който поиска спиране на строителството, обявиха, че няма да протестират през следващата седмица.

Заповед за спиране на строежа на небостъргача ще бъде връчена на инвеститора “Артекс” следващия понеделник, съобщи министърът на регионалното развитие Петя Аврамова след срещата.

Като мотиви за спиране на строителните дейности тя посочи липсата на презаверено разрешително за строеж и нарушения по време на строителството.

На среща при министър-председателя кметът на София Йорданка Фандъкова отново заяви, че разрешението за строеж на сградата „Златен век” в столичния квартал „Лозенец” е изтекло.

Министър Аврамова информира премиера Борисов, че са констатирани съществени отклонения при строителството, които дават достатъчно основания за спиране на строежа, въпреки че миналата седмица ДНСК твърдеше, че всичко е законно и няма нарушения.

Накрая премиерът Бойко Борисов разпореди на ДНСК да действа съобразно своите компетенции и строежът да не продължава.

В същото време управителят на „Артекс” арх. Пламен Мирянов изпрати писмо до министър-председателя Бойко Борисов за провеждане на среща във връзка със строителството на сграда „Златен век” в София.

“Г-н Премиер, един конфликт има две страни, но винаги една истина. Как без нашето участие ще отсъдите кой е прав? Така както каните г-н Мариан Башур, моля Ви поканете и мен”, пише в писмото на архитект Мирянов.

Всичко това съвпадна със започването на КСНС при президента Румен Радев, на който премиерът Борисов все пак отиде.

Но Цветан Цветанов не прирсъства. За първи път от 10 години,

тъй като вече не е председател на групата депутати на ГЕРБ в парламента, след подаването на оставката.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...