Горубляне протестира - не искат Фандъкова, а Борисов (видео) - 24novini.bg

Горубляне протестира - не искат Фандъкова, а Борисов (видео)

Протестът на Горубляне иска среща с Борисов, както протестиращите срещу небостъргача в Лозенец Facebook/ Протест на Горубляне
07.04.2019 | 20:30
(1 глас)

Искаме среща с премиера Бойко Борисов, не с кметицата Йорданка Фандъкова, която ни лъже от толкова време и ни прибра имотите като в ТКЗС, заявиха протестиращите тази вечер на Цариградско шосе жители на кв. Горубляне. Те излизат на протест и блокада на пътната артерия за пореден път.

В 16,00 ч. започна блокадата и приключи преди малко.

"Настояваме за среща с премиера, както протестиращите за небостъргача в Лозенец веднага се уредиха със среща с Бойко Борисов",

каза организаторът по мегафон и заплаши, че ако няма среща с пермиера и отговор на писмото им, те ще започнат да блокират Цариградско шосе всяка вечер.

"Виждаме ги как живеят - купуват си апартаменти, пазаруват евтино, имат пари хората, имоти с асансьори, уреждат се, а ние блокираме тук всяка седмица, защото са ни взели нашите имоти и не искат да ни обезщетят", казаха протестиращи мъже и жени и обясниха процедурните хватки на Столична община да ги спре.

Хората блокират шосето на това място месеци наред заради липса на действия от страна на

Столичната община и кмета Йорданка Фандъкова за обезщетяването на собствениците на земи в района

или отчуждаването на терените за зелени площи, взети им заради изгражаднето на парк.

Върху техни терени ще се прави парк, но земите им са взети без обезщетения и без да им се плати за отнетата собственост под някаква друга форма.

Припомняме, че

на 4 март те блокираха пътната артерия с хайдушки песни, а на 24 февруари се стигна до сблъсъци с полицията при блокада на шосето от хората от Горубляне.

На 17 февруари хората от Горубляне също протестираха и обявиха, че Столичният общински съвет и Йорданка Фандъкова им крадат имотите, като нарекоха действията им "пладнешки обир".

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...