Виц? Сауната на шефа на КПКОНПИ ще се инспектира от кмета... на ГЕРБ - 24novini.bg

Виц? Сауната на шефа на КПКОНПИ ще се инспектира от кмета... на ГЕРБ

Сауната и бярбекюто на терасата на Пламен Георгиев ще се проверявали от кмета на Слатина... от ГЕРБ Сауната и бярбекюто на терасата на Пламен Георгиев ще се проверявали от кмета на Слатина... от ГЕРБ
07.04.2019 | 17:01
(2 гласа)

Районната община "Слатина” започва проверка законни ли са постройките върху терасата, ползвана от шефа на антикорупционната комисия КПКОНПИ Пламен Георгиев и записана в неговия нотариален акт, съобщава bTV. На терасата има барбекю и сауна за шестима души.

 

Важно е да се уточнят два факта:

1. Барбекюто и сауната са построени преди Георгиев да купи апартамента. Той обаче не ги е демонтирал като незаконни - казва, че са общи, със съседите му. Те твърдят, че достъп до този лукс нямат.

2. Кмет на Община Слатина е Наталия Стоянова от партия ГЕРБ, която спечели срещу кандидата на РБ през 2015 г. (с 3200 на 2700 гласа)

Сигнали до общината за законността на постройките са подавани още през 2011 г.

На следващата година е направена проверка, която е установила, че собствениците нямат нужните документи.

"Установили са пристройка и остъклен навес, които не са отразени в проектите, които сме имали към онзи момент”, обясни кметът на "Слатина” Наталия Стоянова от ГЕРБ.

След което проверките спират. Тя обясни, че три пъти се правели опити да се влезе, но през 2013 г. не бил осигурен достъп.

Кметът на ГЕРБ е избран през 2015 г., есента. От тогава проверки на терасата на Пламен Георгиев с незаконните постройки, за които се знаело от 4 години по-рано, не са правени. И така,

от 2011 до 2019 г. барбекюто и сауната не са проверявани.

Спират и жалбите и така спира и производството, разказва и сайтът OFFNews.

След медийния шум около терасата на Георгиев служители на общината пак щели опитат да стигнат до постройките в понеделник. Сайтът пише, че не е ясно защо общинската администрация не е продължила проверките. Но всъщност е ясно -

кметът е на ГЕРБ, а Пламен Георгиев е лично посочен от заместник-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов за шеф на Антикорупционната комисия КПКОНПИ.

На въпрос дали проверките са щели да продължат, ако за имота не се говореше по медиите, Стоянова отговаря пред сайта:

"Дали щяхме, най-вероятно – да, в един момент”.

Но очевидно не са бързали или са предупредени да не са много настоятелни в проверките за законност точно на тази тераса. При толкова незаконни постройки и тераси в Слатина...

По думите ѝ ако се установи, че постройките са незаконни, то те ще трябва да се премахнат.

Припомняме, че според Пламен Георгиев терасата е обща част, но според съседите - те нямат достъп до нея от години. Единственото стълбище във входа води до вратите на апартаментите и не извежда на общата тераса. Същото важи и за асансьора, обясниха по-рано съседи на Георгиев пред bTV.

Пламен Георгиев излезе в отпуск след призива на премиера Бойко Борисов,

докато прокуратурата проверява законността на имотните му сделки, той да се оттегли от поста председател на Антикорупционния орган. Той не подаде оставка, както поиска опозицията, а излезе в отпуск. Платен от данъкоплатците. Отпуск при съмнения за корупция - нов вид, запазена марка на третия кабинет на Бойко Борисов.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...