Ангелкова не отрече: Имам недеклариран имот в София - 24novini.bg

Ангелкова не отрече: Имам недеклариран имот в София

Снимката, публикувана в профила на министър Ангелкова за имота, който купили евтино и още не е декларирала Снимката, публикувана в профила на министър Ангелкова за имота, който купили евтино и още не е декларирала Снимка: Н.Ангелкова
06.04.2019 | 15:40
(0 гласа)

След обвиненията на НФСБ и лично на председателя на партията Валери Симеонов от вчера, министърът на туризма Николина Ангелкова не отрече, че има недеклариран още имот и публикува  съобщение в профила си във Фейсбук.

 

 

"Във връзка с нови опити за неправомерно замесване на името ми, този път с обвинение, че не съм декларирала имот в град София, мога да заявя:

имотът е закупен в края на изминалата 2018 г., предстои да бъде деклариран

в ежегодната декларация за имущество и интереси по чл. 35, ал. 1, т. 2 от Закон за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество, която се подава за предходна календарна година. Това задължение следва да изпълня в срок до 15 май 2019 г., съгласно чл. 38, ал. 1, т. 2 от същия закон".

Валери Симеонов намекна вчера, че Ангелкова притежава имот, който не е вписан в данъчната й декларация.

Припомняме, че по-рано министърът на туризма Николина Ангелкова заяви пък, че имотът е купен от родителите й за 75 хил. лв.,

а разминаването между имотните декларации от 2011 и 2017 г. отдаде на грешка на сътрудниците й.

Версията й от петък е, че

имотът, за който говори Валери Симеонов, до Киноцентъра, още не е деклариран, защото още не е минал срокът за това.

 Ангелкова написа в профила си:

"Става въпрос за покупка само на парцел урегулиран поземлен имот (дворно място от 1253 кв. м.), находящ се във в.з. Киноцентъра 1 ч.

Къщата и гаражът, които са отбелязани на кадастралната карта, са били необитаеми много години и са негодни за ползване и

предстои задължително събаряне, което е допълнителен разход".

По думите й сделката е сключена на пазарна цена, което може да се провери.

"Паричните средства за покупката на имота са от моите родители, като всички данъци са надлежно заплатени", категорична е Ангелкова. И завършва: "Заявявам, че за всяка една сделка преди нейното сключване съм възлагала извършването на пазарна оценка на имота от лицензиран оценител, вписан в публичния регистър на Камарата на независимите оценители. Видно е, че цената на покупко-продажбата отговоря на действителната пазарна цена към момента на извършване на сделката и съобразно индивидуалните характеристики на конкретния имот", обяснява още тя.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...