Борисов: Незабавни оставки на шефовете на антикорупцията, следствието и съда (видео) - 24novini.bg

Борисов: Незабавни оставки на шефовете на антикорупцията, следствието и съда (видео)

Борисов призовава в 6-та минута на видеото за "незабавни оставки" на замесетните в имотни скандали от съдебната система Facebook/ Бойко Борисов
04.04.2019 | 10:20
(1 глас)

След като преди минути стана ясно, че главният прокурор Сотир Цацров се самосезирал по медийни публикации и разпоредил проверка на необяснимото за обществото придобиване на имоти от шефа на Антикорупционния орган Пламен Георгиев, председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов и жена му и от сина на шефа на следствието Борислав Сарафов, коментар направи и премиерът Бойко Борисов.

 

„Ние в ГЕРБ сме създали стандарт. Когато има такива скандали, дали е депутат, председател на парламентарна група, министър или заместник-министър, се подава оставка. Същото бих препоръчал на замесените в тези скандали сега. Понеже има и хора от съдебната система, а те не обичат да бъдат слагани под общ знаменател или са много чувствителни, а аршинът трябва да бъде еднакъв за всички, или да излязат в дълъг отпуск, докато различни от техните институции направят проверки".

 

Това каза премиерът, като знакът е основно към Лозан Панов, който като съдия изнасяше публични речи с критики към управлението.

Отчитайки обаче репутационната щета и от терсата на шефа на Антикорупционния орган Пламен Георгиев, който след скандала с тризонета си направи поредица от комуникационни грешки в ущърб на имиджа си и Борисов, премиерът всъщност така направи ясен намек и към него - протежето на Цветан Цветанов, да се оттгели.

Това, което не каза Борисов за оттеглянето е "до изборите поне", но насоките, които публично дава на независимата от изпълнителната съдебна власт, ясно показав, че Борисов е силно притестен от въздействието на корупционните сканадали и в ГЕРБ, и в съдебната система върху изборния резултат на ГЕРБ.

"Това мога да кажа за замесените в тези скандали, и в КПКОНПИ, и във ВКС, и в следствието“,

заяви Борисов, ясно визирайки тримата, за които смята, че трябва да се оттеглят.

"Не споменавам имена, защото са много чувствителни", каза още Борисов, но всъщност го прави, за да не бъде обвинен в пряко намеса на изпълнителната власт в делата на независимата съдебна власт, част от която са споменатите структури.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...