Ето кои са първите 8 от листата на ГЕРБ и СДС - 24novini.bg

Ето кои са първите 8 от листата на ГЕРБ и СДС

Председателят на щаба на ГЕРБ Цветан Цветанов представи кандидатите за евродепутати Председателят на щаба на ГЕРБ Цветан Цветанов представи кандидатите за евродепутати
01.04.2019 | 08:05
(1 глас)

Мария Габриел води листата на ГЕРБ за Европейския парламент, втори е Андрей Ковачев, трети - Андрей Новаков, а четвърта - Ева Майдел. След тях на пето място е настоящият евродепутат Асим Адемов, а шести е Александър Йорданов от СДС.

Седма е Лиляна Павлова с реален шанс да стане евродепутат,

след като бе махната от поста министър на регионалното развитие и беше министър на българското председателство на Съвета на ЕС.

Осми и Емил Радев, също настоящ евродепутат на ГЕРБ.

На церемония в София Цветан Цветанов представи вчера цялата листа, но

шанс да станат евродепутати имат само изброените, като не е сигурно за 8-ия. В момента ГЕРБ има 6 евродепутати.

Церемонията по представянето на кандидатите в листата на ГЕРБ се води от Цветан Цветанов, който след скандала с апартаментите му, от петък вече не е народен представител и шеф на парламентарната група на ГЕРБ, а запази само поста си заместник-председател на управляващата партия.

На девето място в листата Цветанов обяви бившият екоминистър Ивелина Василева, но тя едва ли ще стигне до европарламента.

Останалите са заместник-кметове, заместник-областни управители и общинсик съветници от Враца, Казанлък, Стара Загора, Раковски и Смолян.

Предпоследен е заместник-министърът на енергетиката Жечо Стайков, а последен, седемнайсети - главният секретар на СДС Илия Лазаров.

 

ГЕРБ представя кандидатите си за евродепутати заедно със СДС. ГЕРБ отново ще спазят традицията и ще се регистрират първи в ЦИК, обеща зам.-председателят на партията Цветан Цветанов.

Борисов и Цветанов не се ангажираха да заяват ясно, че целят осем евродепутата,

но това каза председателят на СДС Румен Христов. Двамата не го повториха публично.

Бойко Борисов каза, че вече се говори не за СДС и ГЕРБ, а за

Съюз на демократичните... ГЕРБ,

което предизвика вълна от негативни коментари на стари седесари срещу председателя на СДС за съмнителната коалиция с Бойко Борисов.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...