Ето първите 8 от листата на ГЕРБ и СДС за Европарламента - 24novini.bg

Ето първите 8 от листата на ГЕРБ и СДС за Европарламента

Председателят на щаба на ГЕРБ Цветан Цветанов представи кандидатите за евродепутати Председателят на щаба на ГЕРБ Цветан Цветанов представи кандидатите за евродепутати
31.03.2019 | 12:28
(1 глас)

Мария Габриел води листата на ГЕРБ за Европейския парламент, втори е Андрей Ковачев, трети - Андрей Новаков, а четвърта - Ева Мандел. След тях на пето място е настоящият евродепутат Асим Адемов, а шести е Александър Йорданов от СДС.

Седма е Лиляна Павлова с реален шанс да стане евродепутат,

след като бе махната от поста министър на регионалното развитие и беше министър на българското председателство. Осми и Емил Радев, също настоящ евродепутат на ГЕРБ.

На церемония в София Цветан Цветанов представи цялата листа, но шанс да станат евродепутати имат само изброените.

Церемонията по представянето на кандидатите в листата на ГЕРБ се води от Цветан Цветанов, който след скандала с апартаментите му, от петък вече не е народен представител и шеф на парламентарната група на ГЕРБ, а запази само поста си заместник-председател на управляващата партия.

На девето място в листата Цветанов обяви бившият екоминистър Ивелина Василева, но тя едва ли ще стигне до европарламента.

Останалите са заместник-кметове, заместник-областни управители и общинсик съветници от Враца, Казанлък, Стара Загора, Раковски и Смолян.

Предпоследен е заместник-министърът на енергетиката Жечо Стайков, а последен, седемнайсети - главният секретар на СДС Илия Лазаров.

 

В момента ГЕРБ представя кандидатите си за евродепутати заедно със СДС. ГЕРБ отново ще спазят традицията и ще се регистрират първи в ЦИК, обеща зам.-председателят на партията Цветан Цветанов.

Листата на ГЕРБ и СДС, както и ръководствата на тези партии, искат да имат дебат за Европа и бъдещето на Европа, а не разправии за битовизми, каза Цветанов.

 

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...