Майки на протест за детски градини - 24novini.bg

Майки на протест за детски градини

28.03.2019 | 14:40
(0 гласа)

Майки от столичния квартал "Триадица" излязоха на протест пред Столична община заради липсата на места в детските градини. 

 

Те настояват за изграждане на нови детски градини и ясли, за да се осигурят места за всички чакащи деца. Според протестиращите местата са крайно недостатъчни в "Триадица", "Красно село", "Овча купел", "Витоша". 

 

 

 

Родителите са недоволни и от решението на Столична община да премахнат спалните помещения в детските градини.

Районната администрация работи по няколко идеи - едната е сграда в квартал „Гоце Делчев" да бъде преустроена и разширена в детска градина. Има възможност за разкриване на подготвителни групи като тези в детските градини в 121 училища в района, обясни зам. кметът Тодор Чобанов. Но това не решава основния проблем за местата в яслените групи, за които чакат много деца. 

Само преди дни бяха обявени свободните места в детските градини и яслите, а те са около 14 хил. за всички групи от 2015-2018год. 

За 2018-2019 г. свободните места в яслите и детските градини в София са 1949 места за всички райони за столицата. Тези места са за всички родени през 2018 г. деца в София, които са 11 384 деца и имат право да кандидатстват за яслите. От желаещите да посещават ясла по всяка вероятност извън детските заведения ще останат най-малко 4000 деца.  

  

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...