ГЕРБ решава: Борисов ли ще уволни Цветанов или Цветанов - Борисов - 24novini.bg

ГЕРБ решава: Борисов ли ще уволни Цветанов или Цветанов - Борисов

Борисов и Цветанов днес трябва да дадат и законно, и по устава на ГЕРБ, но и морално решение на скандала с апартаментите Борисов и Цветанов днес трябва да дадат и законно, и по устава на ГЕРБ, но и морално решение на скандала с апартаментите
27.03.2019 | 11:27
(1 глас)

Днес Изпълнителната комисия на ГЕРБ решава наказанията за виновните високопставени лица и Цветан Цветанов, замесени в "Апартаменгейт". След оставките на двете жени - Цецка Цачева като правосъден министър и Ваня Колева като заместник-министър на спорта (последната и кумица на Цветанов), вчера оставка подаде и заместник-иминистърът на енергетиката Красимир Първанов. И тримата - новодомци в евтини апартаменти от "Артекс". Цветанов се връща в 13,00 ч. днес и веднага ще има среща с Борисов.

Послесе очаква решение на Изъплинтелната комисия.

Озадазаващото и знаково в скандла е, че ГЕРБ е внесъл промени в ЗУТ, така че те да помогнат за продължаване на сторителния бизнес в изгодна за фирмата с евтините жилища насока.

Борисов първо каза, че не вярва такова нещо да е гласувано, но после от стенограмите и доклада на комисията по регионално развити от 18 януари 2017 г. -

9 дни преди оставката на кабинета Борисов-2, се видя , че такова гласуване е имало и депутатите от ГЕРБ са внесли и подкрепили изгодните условия.

Разбира се, няма как това да е станало без знаниета на председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов - клиент на същата фирма в луксозния блок в кв. "Изток" с жилище с личен асансьор.

На 20 март БОЕЦ сезираха прокуратурата за апартаменитет на Цветан Цветанов,

потвърдиха от държавното обвинение.

Днес решение трябва да се вземе именно за отговорността на Цветан Цветанов. Седмо денонощие такова решение няма, а изборът на Борисов е труден: да е строг, но справедлив и към дългогодишния си съратник в партията Цветан Цветанов, купил си жилище на 4 пъти под пазарната цена, или да приложи строгите мерки с оставките само за двете жени и заместник-министъра, а

за шефа на Парламентарната група и гръбнак на ГЕРБ правилото да не важи.

На обядслед 13,00 ч. заседава Изпълнителната комисия на ГЕРБ, след връщането на Цветан Цветанов от САЩ, където той бе на конференция по сигурността.

Той се прибира малко след 13,00 ч. днес и после ще се види с премиера, писаха близки до ГЕРБ сайтове.

Утре пък Борисов заминава за Букурещ. Днес, ако решението не стане факт, нещата ще излязат от контрол - негативите ще се изсипят директно върху плещите Борисов. 60 дни преди изборите.

Членове на Изпълнителната комисия са председателят на ГЕРБ Бойко Борисов, тримата му заместници - Цветан Цветанов, Йорданка Фандъкова и бургаският кмет Димитър Николов, също така Красимир Велчев, Менда Стоянова и Даниела Дариткова. Те не коментират случая.

Коментира Томислав Дончев преди два дни, като каза, че Цветан Цветанов трябва да обясни поведението си и че скандалът не е приключил. Това отприщи коментари за влияние на кръга Пеевски чрез третия вицепремиер Горанов върху решението на Борисов.

Както и вякакави теории за война на вицепремиерите.

Към момента не се знае дали преди самата Изпълнителна комисия ще има разговор между двамата първи мъже в ГЕРБ или в рамките на самото заседание ще се вземе решение по устав.

Пипомняме, че сканадлът избухна на 20 март, а

24новини.бг показа видео от скандала на Миролюба Бенатова с Цветан Цветанов в парламента за жилищата, които е заменил,

а после купил ново на необяснимо ниска цена. Тогава се знаеше, че сделката на замяната става в същия ден, в който подчинен на Цветанов от щаба на ГЕРБ купил от "Артекс" дадените от Цветанов два стари апартамента. По точно този аспект на сделката - какво стана с двата заменени апартамента и как млад човек има толкова пари да ги купи в същия ден при същия нотариус - публично обяснение никой от замесените, вкл. и Цветанов, не даде. Публичните коментари се съсредоточиха върху необяснимо ниската цена на луксозното и голямо близо 300 кв. м. жилище с личен асансьор на Цветан Цветанов, струващо двата по-малки апртамента плюс само 100 хил. лв. доплащане.

Последваха три оставки на министри и заместници от ГЕРБ. Без тези на Вежди Рашидов и Цветан Цветанов. Днес скандалът ще премине в нова фаза. Още в деня на скандала дори и тийнейджърите се шегуваха с достоверността на изложените от Цветн Цветанов факти с мемета, колажи и комикси в мрежата (видео и снимки).

 

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...