Ето ги тримата наши евродепутати, пропуснали Пакета "Мобилност" - 24novini.bg

Ето ги тримата наши евродепутати, пропуснали Пакета "Мобилност"

25.03.2019 | 21:38
(1 глас)

Светослав Малинов (ДСБ/ Демократична България - ЕНП), Николай Бареков („Презареди България“ - ЕКР) и Нежми Али (ДПС - АЛДЕ) са тримата евродепутати, които са отсъствали от гласуването на дневния ред на Европейския парламент за седмицата. 

 

Отсъствието на трима от 700 трудно би се усетило, освен ако не става въпрос за разлика от едва два гласа при гласуването, какъвто е днешният случай.

 

Със 156 гласа „за“ и 154 „против“ е приет дневният ред, включващ разглеждането на Пакета „Мобилност“, засягащ интересите на българските превозвачи,

стана ясно от думите на министъра на транспорта Росен Желязков пред български медии.

Това пакетче няма да стане, бесен съм, два гласа не ни стигнаха - гласовете бяха 154 на 156, ядоса се министърът. "Представете си в над 700-членния парламент как два гласа обърнаха играта, бесен съм, бесен съм, защото можеше с тези два наши, български гласа да успеем, добави той.

Във фейсбук Николай Бареков обясни, че с отсъствието си е отказал да гласува

„ЗА бизнеса на транспортните олигарси“ и „по този начин ПОДКРЕПЯМ по -добри условия за труд и по-високи доходи за българските работници“,

написа той. Бареков добави, че това е била волята на избирателите, които го изпратили в европарламента. 

 

„Нека лобистите на транспортните олигарси, които финансират укриващия се в САЩ издирван от медиите политик, сега се поставят на мястото на един обикновен български шофьор на ТИР. Нека големите “патриоти” Джамбазки, Новаков и ДПС прекарат 2 месеца по пътищата на Европа и да спят в “суперлуксозните” кабини по бензиностанциите. Да задоволяват хигиенните си нужди по 70-80 дни нонстоп по тоалетните на безиностанциите редом с други турски, арабски и азиатски колеги, поставени при равни условия с българите и румънците. Знам, че на Джамбазки ще му хареса, за другите - не съм особено сигурен. Едно е да спиш по депутатските кабинети в Брюксел и Страсбург, за да пестиш по 300 евро режийни на ден като евродепутат, друго е да живееш като скот в кабината, за да храниш децата си. Не съм на страната на лобистите и на олигарсите, на страната на хората на наемния труд съм“, обясни още Бареков.

Останалите двама отсдъстващи към този момент не са коментирали темата. 

В Пакета са включени промени в правилата за международните пътни превози, които според българските превозвачи ще доведат до фалити на бизнеса у нас. Именно по тази причина превозвачите обявиха, че подготвят протести в София, както и в Страсбург, когато се разглеждат поправките.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...