Върбакова: Премиерът иска пълен контрол върху сделката и компанията - 24novini.bg

Върбакова: Премиерът иска пълен контрол върху сделката и компанията

Гинка Върбакова съобщи, заедно с двама вицепремиери, че Борисов иска контрола върху компанията й - ЧЕЗ Гинка Върбакова съобщи, заедно с двама вицепремиери, че Борисов иска контрола върху компанията й - ЧЕЗ
02.03.2018 | 20:52
(0 гласа)

"Запознахме се с премиера Бойко Борисов по време на срещата. Обсъдихме обстановката, която се създаде, и притесненията, които изразяват всички. Водихме разговори, че той желае да има пълен контрол върху сделката и върху компанията, която ще придобием.

 

Това заяви след срещата си с Борисов купувачът на българските активи на ЧЕЗ Гинка Върбакова.

Тя слезе в присъствието на вицепремиера Томислав Дончев и финансовия министър Владислав Горанов. 

„Склонна съм държавата да има участие в сделката и да прехвърля договора, който имам, стига продавачът да бъде съгласен", заяви още Върбакова.

От своя страна Горанов коментира, че държавата има възможност да влезе"по един или друг начин" в подобна сделка, ако чешката страна се съгласи. По думите става въпрос "най-малкото за контолен дял". Участието на държавата може да стане или с пари от бюджета, или чрез някое от държавните енергийни дружества, поясни Горанов.

По думите му обаче правителството е в деликатна ситуация, защото има вече подписан договор между частни субекти. 

Върбакова обяви още, че заминава за Чехия като представител на собствените си компании, за да запознае продавача със създалата се обстановка и да води преговори.

Върбакова отново заяви, че няма участие на български банки във финансирането, въпреки излезлите вчера информации за това и потвърждението от страна на премиера по въпроса. 

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...