Ето я жената кандидат-евродепутат на протестиращите (видео) - 24novini.bg

Ето я жената кандидат-евродепутат на протестиращите (видео)

Речта на Венислава Атанасова, издигната от днес за веродепутат (видео от 17 март, протестът на бул. "Витоша" в София) 24новини.бг
24.03.2019 | 21:40
(9 гласа)

По-рано в неделя на страницата на" Мегапротеста на 16 март" във Фейсбук бе обявено, че Венислава Атанасова ще бъде кандидатът за евродепутат на предстоящите на 26 май евроизбори. Венислава Атанасова беше младата жена, която произнесе реч (ВИДЕО) на бул. "Витоша" по мегафон по време на втория ден от тридневните протести от 16 до 18 март.

Страницата "Против геноцида на Борисов и всички досега управлявали мафии" дори смени корицата си, като новата е с нейната снимка:

Снимка: По-рано днес на страницата на протеста бе публикувана информацията, че Венислава Атанасова е техният независим кандидат за евродепутат

Протестите бяха пред парламента, президентството и кабинета на премиера Бойко Борисов в центъра на столицата.

В речта си на бул. "Витошка" младате жена разказа личните си мотиви като майка да участва в протеста.

"Дъщеря ми  поиска да отидем на разходка, като вас, но аз й казах, че не може, защото отивам да протеста. Тук съм, защото искам детето ми да живее в България. Майка България не се продава", каза Венислава Атанасова тогава.

"Излизам да протестирам за теб, дъще. За сина ми, за мама и тате, за всички вас", каза още младата жена.

"Излезте всички да покажем, че има суверен в тази държава, излезте, за да поискаме мажоритарни изобри и смяна на системата!", бяха думите й.

На 16 март, събота, протестът започна пред Народното събрание.

"България е Бойковландия от 10 години. Бойко плаща на всички, плаща и на полицията, и на всички. Всички работят за него. Бойко плаща в тази държава... Той плаща с държавни пари. Това е от 10 години и сме вече Бойковландия...". С тези думи започна протестът.

След това, пред Министерския съвет призоваха за оставка на министър-председателя Бойко Борисов, когото нарекоха "глава на мафиотското управление".

Пред Министерски съвет се стигна до сблъсък с полицията, а

полицаите обгазиха и самите себе си в опита си да разпръснат протестиращите със сълзотворен газ.

Репортерите на 24новини.бг отразиха протестите в трите им дни, сблъсъка на хората с полицаите, както и сълзотворният газ пред Министерския съвет на 16 март, като кадрите са публични в канала ни в YouTube.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...