ГЕРБ признаха, че са променили закона и отрекоха да е за "Артекс" (видео) - 24novini.bg

ГЕРБ признаха, че са променили закона и отрекоха да е за "Артекс" (видео)

Мария Йорданова 22.03.2019 | 11:08
(1 глас)

"Спорно е изобщо има ли отношение законопроекта към съответната сграда", заяви депутатът Александър Ненков от ГЕРБ пред журналисти в парламента във връзка с информацията, че с поправки в закона се улеснява работата на фирма "Артекс" да постори небостъргача си в "Лозенец". От фирмата Цветан Цветанов си закупи апартамент на цена поне четири пъти под пазарната.

 

 

"Поправката "Артекс" има сериозно значени. Законопроектът, който сме внесли с колегите, е много трудно изработен заедно с МРРБ", заяви още Ненков и обясни, че промените касаят обекти от първа и втора категория, които са най-големите.

"Отдали сме толеранс към тях по чисто обективни причини. 

В практиката се показа, че поради ред обжавания и административни процедури, тези обекти се бавят с години и затова техният срок вместо 5 години е удължен на 10 години" обясни още депутатът за разрешителните за строеж на подобни големи обекти.

"Биволъ" показаха документи, с които Цветанов изисква проверка на небостъргача, който се строи от фирма "Артекс". ГЕРБ обаче внася и законови изменения, с които се позволява на фирмата да продължи дейността си въпреки изтеклото й през 2017 г. разрешително.

"Относно въпросния обект нито ме интересува, нито имам някакво отношение. Поправката "Артекс" ми звучи некоректно и подвеждащо", каза Ненков.

"Артекс" не са се възползвали, лично се запознах.

Законът няма ретроактивно действие" (действие за времето преди законът да влезе в сила, а само за случаите след приемането му - бел. ред.), завърши изказването си Ненков по въпроса за сградата на стоителя, който продаде на Цветан Цветанов, Цецка Цачева и Вежди Ращидов евтини апартаменти.

Същевременно премиерът Бойко Борисов заяви в живо предаване във Фейсбук от Брюксел, че е

сигурен, че няма поправка в закона, която да облагодетелства фирмата, но "ако има такова нещо, ще си понесат последствията". 

 "Какво искате да направя? Да коментирам закона на БСП всичките им корупционни сделки да отпаднат със закон. Искате ли да го коментираме?

Като проверя детайлите, ще постъпя както винаги сме постъпвали.

Тази партия съм я създал, за да се бори с корупцията на комуннистите вече столетия.", заяви още той. 

Разговори имах с всички, но ми обясняват, че всичко е законно

и че когато законът е приеман, не важи за бъдеще време. Възложил съм да се провери казуса", обясни министър-председателят в отговор на въпроса дали е разговарял с Цветанов, Цачева и Рашидов.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...