Йончева: Не ми беше леко в битката със Станишев - 24novini.bg

Йончева: Не ми беше леко в битката със Станишев

Елена Йончева за бъдещето си като евродепутат Елена Йончева за бъдещето си като евродепутат
17.03.2019 | 18:43
(0 гласа)

Не съм очаквала да водя битка със Станишев. Не ми беше леко, заяви пред бТВ минути след избирането си за водач на листата на БСП за европейските избори Елена Йончева.

 

Тя коментира,ч е Националният съвет ще подреди листата и към този момент не може да коментира дали Сергей Станишев ще бъде на второ място.

 

От думите й стана ясно, че тя има 266 номинации от структурите на БСП, а Станишев 230.

Тонът на заседанието не беше остър, а с аргументи. Няма нищо страшно, когато в една партия има диалог с аргументи. Повече бих се притеснила за партия, която избира лидера си с 98% и без никакви дебати, каквато е ГЕРБ, заяви Йончева.

Искам да благодаря на всички, които застанаха зад мен. Това е отговорност. Това не е битка за 17 депутати сред стотици, а битка за България, за всички тези хора, които са проевропейски настроени.

Само чрез Европа ние ще се преборим за България,

заяви Йончева, която призова хората за активност на изборите независимо за кого гласуват.

 

На въпрос дали обвинението срещу нея ще компрометира листата на БСП Йончева заяви, че няма от какво да се притеснява. Трябва да се притесняват тези, които скалъпиха сигнала срещу мен, добави тя.

Според нея като евродепутат ще бъде по-полезна в битката срещу грабежа в България. Тя заяви, че ще продължи битките, които е започнала като посочи корупцията по построяване на оградата на границата, „Кумгейт“ и качеството на пътищата.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...